Landskrona BoIS har idag köpt samtliga aktieposter i Landskrona Idrottsplats Kansli AB (LIKAB) som äger kanslibyggnaden som föreningen huserar i. Överenskommelsen med tidigare delägare i LIKAB är fattad i full enighet.

Förvärvet av LIKAB innebär för Landskrona BoIS del att föreningen blir ensam ägare av kansliet. Affären har möjliggjorts genom ett antal privata långivare med vilka föreningen hittat en långsiktig, stabil och för Landskrona BoIS förmånlig överenskommelse. 

-Förvärvet av LIKAB tar bort ett av orosmolnen som hängt över föreningen och förbättrar samtidigt förutsättningarna för oss att bedriva vår verksamhet på ett ekonomiskt hållbart sätt framöver. Att kunna genomföra den här affären har varit ett högt prioriterat mål för styrelsen och vi är därför väldigt glada över att vi nu lyckats nå i hamn, säger föreningens ordförande Urban Jansson. 

-Vi har fortsatt ett mycket hårt arbete framför oss med att ta föreningen upp på stabil ekonomisk grund en gång för alla. Det kommer att krävas stora insatser för att klara det och vi kommer behöva hjälp av många. Vi har under en tid skissat på en konkret plan för hur föreningens framtid på både kort och lång sikt kan säkras. Den är nu redo att sjösättas och kommer att presenteras inom kort, fortsätter Urban.