I dag, 6 juni, har BoIS skrivit A-lagskontrakt med två spelare från egna leden. Det handlar om målvakten Hampus Pauli (född 2002) och mittfältaren Melker Heier (född 2001).

De båda spelarna var med under lördagsförmiddagens internmatch. De har under försäsongen fått visa upp sig i A-laget, Hampus har bland annat varit reservmålvakt vid försäsongsmatcherna mot Trelleborg och Helsingör, medan Melker har tränat mer eller mindre regelbundet med A-laget senaste månaderna och har även varit med i de två träningsmatcherna mot Eskilsminne. I samband med internmatchen sändes en kick-off på BoIS Youtube-kanal (går att se i efterhand HÄR). Den gästades bland annat av akademichef Tobias Celedon, som beskrev de två ynglingarna enligt följande:

-Hampus Pauli är ny sedan i vintras, han kom då från en division 4-klubb så det är väl ett resultat av bra scouting. En explosiv målvakt, bra på fötterna. Lite oskolad, men där finns en väldigt fin utvecklingspotential. En spännande målvakt, inte jättelång, men som sagt bra på fötterna och explosiv, precis sån typ av målvakt vi vill se i BoIS.

-Melker är en offensiv mittfältare. Väldigt bra spelförståelse och teknik. Har länge varit ganska liten rent fysiskt, men vi har sett att där finns något extra med Melker. Han har vuxit på sig de senaste 18 månaderna och tagit stora steg, säger Tobias.

Så här säger killarna själv:

-Jag kom till BoIS för sju månader sedan, inleder Hampus.

-Amir (U19-tränare) ringde upp mig och sa att han sett mig i några matcher i Vellinge IF och frågade om jag ville provträna, vilket jag gjorde. Jag ser väl mig själv som en väldigt flexibel och explosiv målvakt, med bra reflexer.

Vanligtvis står han i U19-laget, och får nu regelbunden träning med målvaktstränare Ignacio Sanchez. Vid tillfälle är han också med på A-lagets träningar och förutom att tampas med utespelarna kan han på nära håll studera A-lagsmålvakterna Carl Lindell och Philip Mårtensson.

-Klart, man får mycket tips. De har mycket experience, så jag lär mig väldigt mycket. Och det är ju första gången jag får riktig målvaktsträning, säger han. 

Hampus Pauli

Melker Heier:

-Jag var väl 13-14 när jag kom till BoIS, tidigare spelade jag i Wormo och innan det i Häljarp där jag växte upp.

-Jag började träna med A-laget så smått i december-januari, och A-lagsdebuten kom mot ”Eskil” på konstgräset, och sedan blev det ett nytt inhopp mot Eskil i matchen här på A-planen.

Han beskriver sig själv som en teknisk spelare, men bra spelintelligens. Och det närmsta målet är att få spela tävlingsmatcher under 2020.

– Jag har utvecklat värderingarna på planen och min spelförståelse. Man lär ju sig hela tiden, det finns många bra spelare i laget som man lär sig av och kan ta efter, avslutar han.

Melker Heier

Båda spelarna har skrivit kontrakt som gäller till och med säsongen 2022.

Text
  • David Jönsson