BoIS har i dagarna skrivit kontrakt med 21-årige Oscar Petersson. Den offensive mittfältaren har rutin från både Allsvenskan och Superettan och har skrivit på ett 18-månader långt kontrakt med BoIS. -Det känns som en jäkla kul utmaning att komma till BoIS, säger Oscar.

Oscar Petersson, född 26 februari 1999, skrev på tisdagsförmiddagen på ett avtal med BoIS som sträcker sig över 2021.

-Precis. Det känns jäkligt kul och det ska bli väldigt roligt att komma igång. Jag blir ju inte spelklar förrän transferfönstret öppnar 29 juli, men jag är med och tränar redan nu. Så det passar väldigt bra att ha några veckor på sig att träna och komma in i laget, säger Oscar som gör sin första träning med BoIS på onsdagen.

Det handlar alltså om en rak övergång och Oscar är spelklar först när transferfönstret öppnar. Första matchen han är tillgänglig att spela blir mot Linköping 9 augusti. Oscar kommer närmast från Superettan-klubben Halmstads BK, men började sin fotbollskarriär i Veberöds AIF.

-Moderklubben är Veberöds AIF där jag spelade fram till 13 års ålder. Därifrån gick jag till Malmö FF och jag var väl 17 eller 18 när jag gick till Halmstad, berättar han.

2017 gjorde han allsvensk debut med Halmstad BK i matchen mot IFK Norrköping.

-Det var ju jäkligt kul, att spela i Allsvenskan har ju alltid varit något man drömt om. Men samma år åkte vi ju hur, så det var lite sådär, säger han.

2018 blev det 17 Superettan-matcher – han hoppade in i båda matcherna mot BoIS – och 2019 blev det 3 matcher.

-Den senaste tiden har det väl inte blivit så mycket speltid för mig i Halmstad. Nu har det ju visserligen bara gått några matcher in på säsongen och innan dess var det ju speluppehåll i några månader, berättar han.

-Jag känner Billy sedan innan, jag hade honom som tränare i Halmstad för några år sedan. Vi har snackat lite den senaste tiden och när möjligheten att gå till BoIS dök upp så var det bara att köra, säger han.

-Jag vet att BoIS är en klubb med många supportrar, vilket gör det extra kul. Jag känner väl till några spelare i laget, och sedan har jag ju mött BoIS ganska många gånger och på det sättet fått känna på publiken på Landskrona IP, säger Oscar som i Halmstad var lagkamrat med förre BoIS-spelaren Karim Sadat.

-Jag frågade honom lite om BoIS han hade enbart bra saker att säga om klubben, fortsätter Oscar.

Han beskriver sig själv som en offensiv mittfältare, dynamisk i spelet och kan spela på olika positioner, men ser sig kanske främst som en central spelare.

-För egen del är målet att komma in och börja spela och försöka hjälpa laget så mycket som möjligt. Sedan är ju målet att gå upp en serie, för enligt mig hör BoIS hemma högre upp i seriesystemet. Men att gå upp i seriesystemet är absolut ingen enkel sak, fortsätter han.

Oscar bor i Halmstad, men tanken är att han inom kort ska flytta ner till Skåne. Det mesta i hans liv handlar om fotboll, och när han inte är med flickvännen blir det ibland lite golf och tennis.

BoIS tränare Billy Magnusson kommenterar värvningen såhär:

-I Oscar får vi en ambitiös spelare som är användbar både som mittfältare och ytterforward. Han är trygg med bollen, har en stor arbetskapacitet och duktig på att driva boll.

-Med detta tillskott i truppen förstärker vi vår rekryteringsidentitet, där vi gärna jobbar med unga, ambitiösa och utvecklingsbara spelare från närområdet, säger han och fortsätter.

-När det nu blev aktuellt att inte bara låna Oscar, utan i stället skriva ett avtal som löper även över 2021, fortsätter vi därmed också vår långsiktiga satsning och eftersom Oscar behöver få fart på sin fotbollskarriär är detta en väldigt fördelaktig lösning för oss både ekonomiskt och sportsligt.

-Dessutom är det ju så att när transferfönstret öppnar i slutet på denna månad vet man aldrig vad som händer med redan befintliga spelare.

Oscar börjar träna med BoIS på onsdagen, men blir alltså spelklar först till matchen mot Linköping 9 augusti.

Välkommen till Landskrona BoIS, Oscar!

Text
  • David Jönsson
Foto
  • David Jönsson