Landskrona BoIS kan glatt informera att Filip Ottosson, senast i Eskilsminne IF, ansluter till den nyblivna Superettan-truppen. Filip har länge varit på BoIS radar och besitter egenskaper som passar alldeles ypperligt in i det randiga spelsättet.

Från sin mittfältsposition har han svarat för en imponerande säsong med en stabil poängproduktion i ett lag som annars haft det kämpigt. Den bolltrygge, passningssäkre mittfältaren har också ett fruktat avslut som Landskrona-publiken garanterat kommer ha stor behållning av framöver.

Jag är en central mittfältare i grunden som gillar att vara involverad i spelet. Att ha mycket boll och vara med och styra med min passningsfot. Gillar att sätta mina lagkamrater i bra läget och i år har jag dessutom lyckats göra en del egna mål.  

Assist och mål i Eskilsminne
Sex assist och sju mål blev det för Eskilsminne och nyförvärvet känner att Landskrona BoIS är ett perfekt steg i den fortsatta karriären.

Det ska bli väldigt inspirerande att komma till en så stor klubb som Landskrona. BoIS bör spela i minst Superettan och har alltid spelat en underhållande fotboll som både passar och tilltalar mig. Det har alltid varit roligt att titta på när BoIS spelar.

Erfarenhet från Superettan
Filip är uppvuxen i Eskilsminne IF men har erfarenhet från fotboll i Superettan då han spenderade säsongen 2019 i Västerås SK.

Självfallet höll Filip ett vakande öga på förra veckans kvalmatcher och har koll på den stora skillnaden mellan division 1 och Superettan.

Det klassiska, tempot och att allt överlag går mycket snabbare. Det är den stora skillnaden, att ha förmåga att orientera sig till sin omgivning.

Stora förväntningar
Förväntningarna på den kommande säsongen är glasklara, både för honom och för laget.

Jag vill ta en startplats och vara en bidragande kugge för BoIS i Superettan.

För laget, som nykomling, kanske det primära är att undvika åka ur men potentialen i truppen är stor, många spelare har producerat både i år och förra säsongen, så det finns absolut kapacitet att komma högre i tabellen.

Hoppas på publik nästa år
En avslutande hälsning till sin nya hemmapublik finns det alltid utrymme för.

Jag hoppas verkligen att vi ses nästa år. Att ha Landskrona IP som hemmaplan ska blir fantastiskt roligt, det är alltid bra tryck på läktarna där när det väl är folk.

Landskrona BoIS går ett väldigt spännande 2021 tillmötes, med spel i Superettan och Svenska Cupen. Arbetet med att säkra en slagkraftig trupp har intensifierats och med Filip presenterad har ytterligare en pusselbit fallit på plats. Avtalet sträcker sig över 2022.

Vi önskar Filip stort lycka till i den randiga tröjan.