Äntligen är det dags för fotboll igen. På lördag spelar Landskrona BoIS sin första match för i år och laget inleder på bortaplan. Strandvallen heter skådeplatsen och Mjällby AIF står på menyn. Avsparkstid 14:00.

Mjällby är ett lag som Landskrona BoIS tampats med många gånger i modern tid. De senaste åren har vi dock gått åt olika riktningar, randigt har kämpat för att uppnå elitstatus medan Mjällby smått överraskande lyckats etablera sig i landets högsta serie.

Laget från Listerlandet svarade för en fantastisk prestation i Allsvenskan under fjolåret. MAIF var underlagstippade i upptakten av säsongen men slutade till sist femma i serien. En mäkta imponerande bedrift med tanke på klubbens resurser jämfört med många övriga lag.  

Sedan allsvenskan stängde har en hel del förändringar skett borta i Hällevik. Bland annat har laget bytt tränare då förra årets huvudtränare, Marcus Lantz inte längre är kvar. Christian Järdler, som var assisterande till just Lantz, har givits förtroendet och är den som står längst fram vid sidlinjen på lördag.

Även i spelartruppen har det inträffat saker.

Det stora nyförvärvet måste vara att Andreas Blomqvist återvänt till Strandvallen, efter en tre år lång sejour i IFK Norrköping. Mittfältaren har gott om rutin från allsvensk fotboll och blir säkerligen ett fint tillskott.

På minuskontot har Erik Pärsson som bekant bestämt sig för en återkomst till Landskrona BoIS. Ett beslut vi är väldigt glada över och att Erik debuterar för randigt mot just Mjällby kittlar lite extra.

Dessutom har Moses Ogbu, som var förra säsongens stora utropstecken, aviserat att det inte blir någon förlängning i Blekinge. Var han hamnar är vi inte riktigt införstådda med. Även David Batanero och Jesper Löfgren är två spelare som inte längre ingår i Mjällby-truppen.

Nog om Mjällby. Den inledande matchen är alltid en speciell händelse. För nyförvärven är det första gången man får ta på sig sin nya matchtröja och bland övriga spelare lär det spritta ordentligt efter uppehållet. Detta är första matchen sedan avancemanget i Uppsala och vi hoppas att laget fortsätter i samma framgångsrika anda även framöver.

Många BoIS-ben kommer att luftas och det är inte alls omöjligt att Billy och Max väljer att mönstra två olika startelvor.

Billys tankar inför matchen.

Försäsongssträckan till första matchen är kortare än normalt men det är bara positivt.

Som det ser ut nu så kommer vi att vara 22 spelare tillgängliga (Philip A och Sumar är indisponibla) och det kommer innebära att vi kan dosera spelarna 45 minuter var. Vi siktar på elva byten i paus och naturligtvis önskar vi att spelarna tar tillvara på sin halvlek.

Många spelare är kvar i truppen sedan tidigare och vi har därmed större förväntningar på att linjerna sitter. Viss ringrosighet kan vi alltid förvänta oss, givet att spelarna inte spelat match på en och halv månad, men vi önskar se att grunddragen i vårt spel redan i stort sett är på plats.

Sedan ska det självfallet bli roligt och intressant att se nyförvärven i spel.

Uppstarten av försäsongen.

Träningsmässigt är vi i en fas då träningsveckorna är hårdare än normalt, vi anpassar inte spelarna fysiskt på samma sätt som vi gör under ordinarie säsong. Vi stegrar det vecka för vecka, kör på och bygger en fys parallellt som vi utvecklar vårt spel. Detta kommer fortsätta fram till cup-matcherna då träningar lättar en aning till förmån för matcherna.

Motståndet.

Jag har pejl på Mjällby sedan förra året och skulle gissa på att de spelar snarlikt även i år. Vi arbetar mycket med våra egna spelare och nu när det är första matchen för båda lagen så det är svårt att ha hundra koll, men vi vill att våra grundprinciper sitter i som tidigare och det är vår främsta ambition med matchen.

Egna minnen.

Jag har varit uppe i Hällevik många gånger, både som tränare och spelare, och mitt främsta minne mot Mjällby är segern med 6-0 under 1998. Greger (Andrijevski reds. anm.) gör tre av målen minns jag.

Ett annat starkt minne från just den matchen är ett citat från Magnus Kjellsson, som var aktuell i BoIS-sammanhang tidigare i veckan, som kläcktes under pausvilan.

 Jag tror vi leder med 4-0 i halvtid och har full kontroll på matchen. Sonny (Kung Sune reds. anm.) och Pude (Patrik Johansson reds. anm.) som var tränare på den tiden gjorde ändå allt för att laget skulle bibehålla fokus och inte tappa koncentrationen.

Precis innan vi lämnar barackerna för andra halvlek säger Kjellsson,

”Grabbar nu har Mjällby haft sin halvlek så nu är det dags att lyfta oss”

Se matchen.

Se träningsmatchen mot Mjällby på lördag via discovery+ samt ALLA matcher i Superettan. Just nu kan du skaffa årspaketet för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad).

För varje nyteckning genom länken nedan går det en kick-back tillbaka till Landskrona BoIS.
http://discoveryplus.se/auth/register?pp=360…

Bindningstid 12 månader. Erbjudande giltigt tom 28 februari 2021.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS