På fredag är det dags för randigt att spela sin första hemmamatch under försäsongen. Matchen spelas på Landskrona IP:s konstgräs och dessvärre fortsätter vi med det dystra beskedet att ingen publik är välkommen till matchen.

Det är däremot Torns IF som transporteras från Stångby IP strax utanför Lund. Torn är ett lag vi stiftat bekantskap med de senaste säsongerna då bägge lagen tillhört den södra division 1-serien. Vi har således god kännedom om varandra.

I det orangea lägret har det dock inträffat en hel del förändringar inför säsongen. Det har ömsats skinn på spelarfronten med en hel del rörelse på både minus- och pluskontot. Bland annat har målvakten Svante Hildeman som bekant hamnat i Landskrona BoIS. Tack för det!

Dessutom har tidigare tränaren Richard Ringhov, som ledde laget i många år, lämnat sin roll och istället åtagit sig ett uppdrag i klubbens ungdomsverksamhet. Han har ersatts av tränarduon Robin Lindroos och Tommy Berg som nu alltså ska sätta sin prägel på laget.

Torn har hunnit med att spela en träningsmatch inför fredagens batalj, borta mot Helsingborgs IF. Den matchen vann HIF med 1-0 men det jämna resultatet påvisar att Torn har kapacitet att ruska om motstånd hemmahörandes i Superettan.

Även BoIS har varit i farten tidigare och man svarade för en imponerande insats i bortamötet med Mjällby AIF. Matchen slutade förvisso utan mål men gästande Landskrona gjorde mycket bra och kunde lämna Blekinge med en känsla av tillfredsställelse.

På fredag är motståndet från en lägre division och jämfört med Mjällby-matchen är förväntningarna på BoIS desto större. Av naturliga anledningar.

En nyttig erfarenhet så klart men Torn är ett väldigt kompetent motstånd och är ingen uppgift som får tas lättvindigt.

Billy och Max förfogar över en bred trupp och lär säkerligen fortsätta laborera med materialet. Majoriteten av spelarna kommer ges speltid och förhoppningen är självfallet att pågarna fortsätter visa framfötterna även denna gång.

Billy tar artikeln vidare.

Reflektioner efter Mjällby-matchen

Vi går runt på 22 spelare och alla håller utom Linus, som fick ett litet bakslag. Spelarna såg fräscha ut och samtliga fortsätter att respektera sin respektive kravbild utifrån sin specifika position. Spelarna gör rätt saker och är införstådda i hur vi dels ska försvara dels ska positionera oss när vi har boll. Två centrala moment och vi gläds åt beskeden som gavs i Hällevik.

Fysiskt är spelarna också i fas och vi kan fortsätta accelerera vidare i den riktning vi önskar.

Träningsveckan

Vi befinner oss i en intensiv träningsvecka med extra träningspass även under onsdagen. Detta eftersom spelarna är lediga i helgen efter fredagens match.

Vi arbetar med en belastning och vill försöka ligga på gränsen. I övrigt har vi fortsatt med att nöta på grunderna och sedan kombinerat detta med individuell feedback från Amir med hjälp av videomaterial.

Indisponibla

Philip Andersson har gjort sin andra röntgen och har fått svar på den. Blåmärket har gått ner vilket är positivt och han känner sig succesivt bättre. Ännu är Philip inte redo att träna fotboll men det går åt rätt håll vilket vi gläds åt.  

Sumar är tillbaka i vissa tekniska träningsmoment, dock inte spel, så han hoppar även fredagens match så avvaktar vi till nästa vecka.

Linus kör som sagt eget denna vecka men är tillbaka med full kraft nästa efter helgen.

Vi fortsätter belasta med 45 minuter per spelare, förutsatt att inget händer på kvällens träning. Dessutom tar in en ung begåvning vid namn Camil Jebara, född 2003. Han kommer ges speltid och det ska bli kul att se hur han tacklar situationen.

Motstånd

Torn har vi mött ofta de senaste två åren framför allt. Vi har slagit dem på hemmaplan och kryssat i Stångby. Det är ett väldigt stabilt lag som höjt sig individuellt men som annars känneteckans av ett hårt arbetande kollektiv. Grunder som Torn säkerligen arbetar med även framöver.

Det kommer bli en bra genomkörare för oss och att de stod upp så väl mot HIF bevisar att de är duktiga och tuffa att möta.

Eget Torn-minne

Kevins drömmål 2019. Två snabba tunnlar på kanten, sen drog han in i banan och avslutade distinkt. Det är mitt absolut bästa minne från Torn.

Tugget går om deras populära hamburgare men jag har aldrig haft förmånen att få smaka. Jag får åka dit och testa under säsongen, om coviden tillåter dvs.

Stötta oss gärna i vår jakt på #publikrekord under försäsongen genom att swisha 25 kr till  123 2200 152 

Under vintern satsar vi på att nå över 5088 digitala biljetter, vilket var publiksiffran till matchen mot Malmö FF i Svenska Cupen. Alla som köper biljetter ingår också automatiskt i utdelning av olika priser. TACK!

Se om Kevins makalösa soloprestation via länken nedan