Med anledning av vad som inträffade på Landskrona IP under matchen mellan BoIS – Östersunds FK, då en spelare i bortalaget uppfattade att rasistiska tillrop uttryckts i hans riktning, och matchen därmed korrekt avbröts för en stund, vill Landskrona BoIS kraftigt ta avstånd från allt som har med rasism att göra. Det hör inte hemma i svensk fotboll.

Det finns inget utrymme för rasistiska åsikter i ett modernt samhälle och Landskrona IP är sannerligen inte en plats att vädra dem på. Landskrona BoIS är en värderingsdriven förening, med en inkluderande grundinställning, och kommer aldrig att acceptera att rasistiska synpunkter yttras i ett sammanhang som har med vår klubb och stad att göra.

Vi har samlat in information från polis, säkerhetsvakter och funktionärer som var på plats precis där händelsen utspelades för att bilda oss en egen uppfattning om det inträffade. Med den bakgrunden kommer vi låta eventuell utredning ha sin gång, där vi efter bästa förmåga ska bistå denna så rätt slutsatser dras angående den inträffade händelsen vid dagens match.

Vår klubbchef Michel Ekberg uttalar sig

Jag är förbannad över att en fråga som rasism är det som efterspelet till dagens match handlar om. Vi i BoIS har en tydlig värdegrund att all form av missaktning och rasism ej ska förekomma. Vi arbetar dagligen utifrån att bygga vår identitet och en hållbar långsiktig fotbollsförening som är öppen för alla. Att då förknippas med att någon i anslutning till en av våra fotbollsmatcher ska ha uttryckt sig rasistiskt är otroligt ledsamt. Vederbörande förstår uppenbarligen inte vad hens idiotiska beteende innebär. Vi kommer arbeta väldigt hårt den närmaste tiden för att ta reda på exakt vad som hänt, och utifrån det agera. Lyckas vi identifiera personer kopplade till denna händelse kommer vi göra allt vi kan för att dessa ej är en del av svensk fotboll framåt.

För ytterligare kommentarer och frågor hänvisar vi till vår Klubbchef Michel Ekberg på 0731-287129 alt michel.ekberg@landskronabois.com

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS