Årsmötet med Landskrona BoIS fortlöpte utan friktioner under onsdagskvällen. Verksamheten för 2020 avhandlades och naturligtvis presenterades också framtida fokusområden.

Urban Jansson inledde och därefter tog hedersordförande, Kenneth Håkansson över klubban för resten av kvällen. Som alltid inleddes aftonen med en parentation för att hedra de BoIS:are som lämnat oss under året.  

2020

Vi kan konstatera att 2020 var ett speciellt år. Den rådande pandemin präglade även Landskrona BoIS och planerna för verksamheten fick drastiskt ritas om. Med facit i hand kan vi konstatera att medlemmarna gjorde det bästa av situationen och ska ha en stor eloge för sättet de slutit upp för sin klubb. Att inte ges möjlighet att vara på plats under matcherna smärtar oerhört, men i vissa avseenden har klubben och supportrarna aldrig varit närmare varandra.

Pandemin till trots – BoIS säkrade en plats i Superettan, sjösatte äntligen ett damlag och gjorde också ett starkt ekonomiskt resultat. Väldigt positiva händelser som innebär att Landskrona BoIS kan känna entusiasm inför framtiden.

Lennart Neander gick igenom ekonomin, konstaterade att ljuset i tunneln blir allt skarpare och hyllade välförtjänt supportrarna för engagemanget runt de digitala biljetterna.

Landskrona BoIS gjorde 2020 en vinst på 578 390:-.

Förtjänsttecken

Alexander Tkacz

Amr Kaddoura

Dennis Olofsson

Max Mölder

Urban Jansson

Utmärkelser  

Årets spelare – Filip Olsson

Årets ledare – Billy Magnusson och Max Mölder

Årets ungdomsspelare – Alec Brandt Erlandsson

2021

Klubbchef Michel Ekberg redovisade vilka områden Landskrona BoIS kommer lägga fokus på den kommande framtiden.

Högst upp på dagordningen är logistiken runt Landskrona IP, som avsevärt måste förbättras ifall klubben ska kunna etablera sig i den svenska elitfotbollen framgent. Mycket är eftersatt och i behov av uppdatering och BoIS arbetar för en modernisering av hela området. Klubben behöver tillgodose både sportsliga och kommersiella behov, först då har staden på riktigt möjlighet att hävda sig på svensk elitnivå.

Devisen ”Vi är Landskrona” är fortsatt central för verksamheten. Vårt hållbarhetsarbete, som rymmer en rad inkluderande initiativ, har sin utgång i att Landskrona BoIS ska vara en klubb för alla. Vi strävar efter att vara hela Landskronas representant

Den ekonomiska plattformen måste fortsätta stärkas och därför krävs det att klubben blir än mer intäktsdrivna. Landskrona BoIS gör väldigt mycket positivt för sin närmiljö och detta måste klubben finna intäkter i. Detsamma gäller matcharrangemang, merchprodukter och vårt sätt att kommunicera på. Nya affärsmodeller måste identifieras, både på privat- och företagsmarknaden.  

Dessutom ska vår akademi utvecklas för tjejer och killar, och därmed vara en grogrund för framtida elitfotbollsspelare.

Att herrlaget spelar i Superettan är naturligtvis efterlängtat och drivkraften är att etablera BoIS ordentligt på den här nivån för att sedan ta nya sportsliga kliv framåt.

BoIS är stolta över att så många av våra seniorspelare har så stark regional förankring då det stärker relationen mellan klubb och stad. Vår ambition är att en betydande del av våra aktiva spelare fortsatt ska komma från närområdet.

Lennart Neander gick igenom prognosen för 2021. Med anledning av klubbens negativa ekonomiska kapital är ambitionen att kunna radera detta efter året. En förutsättning för att erhålla elitlicens i framtiden. Landskrona BoIS har för avsikt att göra ett nytt plusresultat om 1 985 000:-

Styrelsen

I styrelserummet skedde stora förändringar och vi börjar med den största.

Efter tre år som ordförande valde Urban Jansson att lämna över stafettpinnen. Urban ska ha en stor eloge för sitt gedigna arbete och han fick ett stort och välförtjänt tack för sina insatser.

Valberedningens förslag av ny ordförande, Anders Eklbadh godkändes av mötet. Stort grattis och lycka till.

Mötet godkände också att styrelsen utökades med ytterligare två post. Göran Green och Lisa Skarp lämnade och samtliga av valberedningens förslag röstades igenom.

Därmed säger vi varmt välkomna till Charlotte Wall, Johanna Ingvaldson, Lars Andersson och Patrik Hartvig.  

Övriga styrelseledamöter fick förnyat förtroende vilket innebär att Lennart Neander, Daniel Stålhammar, Torgny Andersen och Mats Ekeroth är engagerade i Landskrona BoIS även 2021.

Frågor

Mötets deltagare hade egentligen endast en motsättning och det är att Landskrona BoIS valt att inte erbjuda ett fysiskt medlemskort. Delar av mötet menade att detta exkluderade visa medlemmar, som av olika anledningar inte har möjlighet att lösa ett medlemskap den digitala vägen. Klubbens representanter tog åt sig av synpunkterna.

Landskrona BoIS vill avslutningsvis tacka för det enormt stora engagemang som genomsyrar vår förening.