På söndag är Landskrona BoIS åter i farten , denna gång hemma på Landskrona IP. Tredje omgången av Superettan står på agendan och för motståndet svarar Stockholmsklubben Akropolis IF.

BoIS har fått en fin inledning på säsongen med fyra inspelade poäng av sex möjliga. Senast, borta mot Öster, såg det länge knivigt ut men Melker Heier räddade en poäng i matchens absoluta slutskede. En viktig pinne, både för tabelläget och lagmoralen.

Akropolis har i sin tur haft en betydligt tuffare start. I premiären kryssade laget, hemma på Grimsta, mot IK Brage. 1-1. I den senaste omgången, borta mot AFC Eskilstuna, fick laget syna årets första nederlag. Hemmalaget vann med 3-0 och ”Akro” kom inte alls upp i normal standard.

Däremot är vi oerhört varse om att laget besitter gott om kapacitet. Inför säsongen har fjolårsfemman plockat in en handfull spelare med erfarenhet från både Allsvenskan och Europa.

Daniel Larsson, Astrit Ajdarevic, Erik Figueroa, Panajotis Dimitriadis och John Alvbåge är alla nya inför säsongen. Herrar med stora meriter.

Den sistnämnde kritade på kontraktet bara dagar innan premiären och den rutinerade målvakten besökte faktiskt Landskrona IP även förra året, då som burväktare i Lindome.

Som alltid tar det lite tid innan ett lag med många nyförvärv hittar synken fullt ut och självfallet är förhoppningen att det dröjer ytterligare någon match för Akropolis innan ovan spelare träffar rätt i sin nya kontext.

Akro är annars ett lag vi redan stiftat bekantskap med denna säsong. Detta då lagen ingick i samma grupp i Svenska Cupen tidigare i vintras. BoIS gjorde en riktigt hygglig insats i det mötet och vann fullt rättvist med 2-0 uppe i huvudstaden. De randiga målen gjordes av Robin Hofsö och Oscar Petersson.

Söndagens match är en helt annan historia. Att göra Landskrona IP till en trepoängsmaskin är så klart väldigt viktigt och med en gräsmatta som nu vuxit till sig hoppas vi att BoIS fullt ut kan bedriva sin passningsorienterade fotboll.

Akropolis är självfallet nällade på att kamma hem sin första seger för säsongen. Ska BoIS förneka dem ett sådant scenario kommer det krävas att prestationerna korrelerar i enlighet med tidigare två matcher.  

Vi vill också nämna att två tidigare BoIS-spelare numera tillhör Akropolis. Andrew Stadler ingår i spelartruppen och Mirca Jelecak är huvudtränare för laget. Två pågar som ska känna sig varmt välkomna till Landskrona.

Billy Magnusson, som nås på cykel på väg hem från träning, är tillfreds med veckan som fortlöpt.

Vi har hunnit med det vi velat, både video- och träningsmässigt samt taktiskt och fysiskt. Vi kommer från två bra prestationer. Dels matchen mot Öster, dels U:21-derbyt mot Helsingborg. Många av våra spelare gjorde under stora delar en bra match mot HIF och att hela laget är matchtränade ser vi som en stor styrka.

Dessutom inga bakslag skademässigt vilket alltid är positivt för gruppen.

Om vikten av kvitteringsmålet senast

Vi har god moral och har arbetat ihop länge och en eventuell förlust skulle inte rucka på det faktumet. Däremot är det självfallet skönt att det trillar in ännu en poäng på kontot och likaså kvittot på att vi är med i matchen på bortaplan mot ett tufft motstånd. Dessutom glädjande att vi i slutet, med några mindre justeringar där spelarna ska ha en eloge, lyckas få till ett gäng chanser. Vi vek inte ner oss vilket vi än en gång bevisade för oss själva.

Om skadeläget

Jonathan Asp går i träning på måndag. Han följer programmet och det innebär att allt flutit på bra. Vi stegrar upp från och med början på nästa vecka och förhoppningsvis är han tillgänglig redan nästa helg i matchen mot Norrby.

Philip har inte fått någon negativ reaktion på knät efter matchen, men kroppen i övrigt var desto tröttare av naturliga orsaker. Han är inte med i morgon men gör allt fullt ut och är absolut uttagningsbar från och med nästa vecka.

Det är väldigt fint glädjebesked att knät håller och för varje dag som passerar anpassar sig även övriga delar av kroppen.

Nicklas Nielsen är dessvärre borta någon vecka till. Problem med sin ljumske, fick lite känning i måndags och tvingas därför pausa. Likaså med Erik Pärsson, det är fortfarande lite osäkert när han kan återgå i full träning men vi räknar inte med någon längre rehabilitering innan han kan göra comeback.

Om söndagens motstånd

Vi har god kännedom då vi både sett och mött Akropolis i år. Laget svarade för en stark fjolårssäsong och slutade femma i tabellen. Sedan dess har man tappat ett par spelare men också fått in en rad starka, rutinerade nyförvärv. Ett spelande lag som säkert är besvikna efter senaste matchen och därför kommer till Landskrona IP med revanschlusta.

Det är en serie bestående av uteslutande bra lag så vi måste komma upp i prestation. Senast fick vi arbeta hårt för poängen och förhoppningsvis kan vi få till ett bättre passningsspel i denna match.

Om egna minnen från Akropolis

Mitt enda minne är segern i cupen. Trevlig match med två spelande lag och vi får hoppas på ett liknande resultat.

Andrew Stadler har jag haft själv i BoIS och Max har spelat med Mirca Jelecak så liten koppling finns.

I övrigt ser vi fram emot en ny rolig utmaning, vi går för en bra prestation och förhoppningsvis kan ytterligare poäng trilla in på kontot.

Matchen presenteras av Tonys Budbil

Vi fortsätter med kampanjen #HelaLandskrona och naturligtvis finns det gott om kanonpriser i potten även till denna match. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så deltar du i utlottningen.

Matchens vara är denna Sweatshirt som går att köpa till rabatterat pris hela helgen lång