Landskrona BoIS tog i dag sin första seger för säsongen i U:21-serien. På bortaplan mot Trelleborgs FF vann randigt med 2-0 efter mål av Hampus Ferhm och Melker Heier.

BoIS gjorde en ny stark match och var det klart bättre laget matchen igenom. Gästerna gjorde ett mål i respektive halvlek och ledarstaben var belåtna med det som utspelades innanför de kritade linjerna.

Max Mölder fyller i luckorna

Vi gör en ny superstabil match. Sett till hur vi kontrollerar matchbilden hade jag önskat större segersiffror. Vi måste förvalta vårt spelövertag bättre. Både omvandla det till fler chanser samt vara mer kliniska i de som skapas.  

Utöver en lite svagare period mellan matchminut 65-80 har vi full koll på handlingen. I slutet gavs vi möjlighet att spela på resultatet, en nyttig lärdom för spelarna.

Det första målet var resultatet av ett långt BoIS-anfall. Efter kombinationsspel centralt hittade Linus R Olsson ut till Hampus Ferhm som avslutade bössan en bit utanför straffområdet. Skottet for som en projektil upp i främre krysset. Vackert.   

Det andra målet tillkom efter att bollen hittade till en djupledslöpande Viktor Ekblom slitit sig fri. En sämre touch gjorde att anfallaren hamnade i snäv vinkel och istället för att avsluta klackade Ekblom bollen snett inåt bakåt, till Melker Heier som enkelt kunde bredsida bollen in i det öppna målet.

Om de individuella prestationerna

Jag är jättenöjd med samtliga spelare som alla svarade för genomgående solida insatser. Philip Andersson höll hela matchen och gjorde sin bästa insats rent fotbollsmässigt, både taktiskt och i passningsspelet. Han är på gång.

Prestationerna är alltid det viktigaste i denna serie men visst är det skönt när det trillar in trepoängare på kontot även i denna serie.

Efter fyra spelade omgångar står BoIS på lika många inspelade poäng. Segern innebär att laget tar ett litet skutt uppåt i den haltande tabellen.

Nästa match spelas hemma i Landskrona. Vi gästas av Halmstads BK som besöker nordvästra Skåne den 3 maj. Avspark 17:00.