Till helgen spelas den fjärde omgången av Superettan och för Landskrona BoIS väntar match på bortaplan. Den randiga bussen reser mot Borås och i denna textilstad är det Norrby IF som öppnar grindarna till Borås Arena.

Norrby, som länge levt i skuggan av IF Elfsborg, är numera en etablerad aktör i landets näst högsta serie. Under ledning av Mak Lind har laget, med hjälp av förhållandevis små resurser, hela tiden flyttat fram sina positioner.

Förra året slutade Norrby elva i tabellen och siktet är säkerligen inställt på att förbättra den placeringen.

Inför den här säsongen har laget tappat Abdelrahman Saidi, som knycktes av den allsvenska nykomlingen Degerfors. Robin Strömberg, som delade den interna skytteligasegern med just Saidi förra säsongen, är däremot fortsatt kvar i laget. Sju mål blev det 2020 och efter tre spelade omgångar väntar han fortfarande på årets premiärbalja. Låt oss hoppas att han tvingas avvakta ytterligare någon vecka innan det kan jublas igen.

Norrby har inlett säsongen med en seger, hemma mot Jönköping Södra, och två knappa förluster. Senast svarade laget för en bra prestation i det tuffa bortamötet mot GIF Sundsvall. Trots en hel del skapade lägen lyckades man inte få hål på norrlandsfönstret som till sist vann med 2-0.

Hemma på konstgräset i Borås är man erkänt starka. Lager rivstartar gärna matcherna och BoIS behöver vara påkopplade direkt från start så att inga obehagliga överraskningar inträffar. Norrby vill också gärna föra matcherna så det är två spelande lag som ställs mot varandra under lördagseftermiddagen.

I laget återfinns BoIS-bekantingen Ivo Pekalski. Den forne stortalangen, som nu hunnit bli 30 år ung, har tillhört Norrby de senaste säsongerna och är alltid en spelare som måste hållas under uppsikt. Hans fina blick för spelet gör honom till ett ständigt hot. Alltid kul att mäta krafterna med tidigare randiga profiler och Ivo är inget undantag.

Randigt är nu varma i kläderna och att vara obesegrade efter tre spelade omgångar stärker självförtroendet. Som nykomling är det alltid förenat med ovisshet att ta sig an en ny serie men den osäkerheten kan vi nu börja lägga åt sidan.    

Billy och Max har angenäma utmaningar framför sig då allt fler spelare återvänder från rehabiliteringsrummet. Philip Andersson är äntligen tillbaka och även Jonathan Asp är uttagningsbar. Huruvida de kastas in i hetluften per omgående eller successivt slussas in i spel återstår att se.  

Endast Erik Pärsson och Nicklas Nielsen är fullt ut indisponibla till helgen.

Vi ser fram emot matchen och hoppas att Landskrona BoIS återvänder till Skåne som ett obesegrat lag.

Tränarkommentarer om matchen här

Stötta gärna klubben genom att köpa digitala biljetter, och var samtidigt med i utlottningen av tre unika BoIS-flaggor. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så hjälper ni oss i vår strävan att nå #HelaLandskrona

Matchen sänds på Discovery+ vars väldigt generösa erbjudande löper ut i dag. För varje nyteckning genom länken som HITTAS HÄR tillfaller dessutom en kick-back till Landskrona BoIS. Den tar vi tacksamt emot.