Under denna vecka befinner sig våra två talanger Alec Brandt Erlandsson och Andi Zejnullahu på betydligt sydligare breddgrader för att testa sina vingar. Spelarna gästar nämligen Serie A-klubben Hellas Verona nere i Italien, ett utbyte som möjliggjorts genom U:19-tränaren Titsiano Pasquali som har ett brett kontaktnät i det avlånga landet.

Orsaken till besöket är att ge spelarna möjlighet att mäta sina kunskaper i en ny miljö och därigenom samla på sig värdefull erfarenhet att bygga vidare på när spelarna återvänder till Landskrona.  

Hellas Verona är en storklubb i Italien och att bekanta sig i deras kontext är så klart både en häftig och nyttig upplevelse för pågarna.

Akademichef Tobias Celedon, som också är med nere i Verona, berättar om spelarnas prestationer.

Killarna hade en lite trevande inledning men har verkligen höjt sig ordentligt. Inte konstigt att de startade lite sämre då kulturen är annorlunda, språket saknas och anspänningen är stor. Detta är en storklubb på riktigt men desto roligare att de verkligen visat framfötterna ordentligt de senaste träningarna. De har verkligen stuckit ut.  

Förutsättningarna är också ett steg fram jämfört med de som presenteras hemma i Landskrona.

Resursmässigt är det rätt stor skillnad, inte minst ledarstaben som är betydligt större. Killarna i laget bor tillsammans på ett hotell, lite som ett internat, och har ett gäng runt sig som säkerställer att de är förberedda till träning och match. Därigenom kan spelarna i större utsträckning ägna sig åt att prestera så bra som möjligt.

De tränar på konstgräs och i dag var de på Hellas Veronas damlagsarena som påminner lite om Landskrona IP.

I övrigt är Tobias nöjd med erfarenheten så här långt.

Vi har fått ett schysst bemötande och de tar hand om killarna på ett jättefint sätt. Det är verkligen roligt att kunna erbjuda den här typen av mervärden.

BoIS-delegationen är kvar i Italien veckan ut.