Landskrona BoIS fortsätter att imponera i Superettan-comebacken. I går tog våra randiga pågar en ny seger då Falkenbergs FF betvingades med 2-1. Detta trots att gästerna från Halland var laget som tog ledningen, på straff i början på andra halvlek.

Alexander Tkacz och Linus R Olsson gjorde BoIS-målen i en seger som får betecknas som fullt rättvis sett till både matchbild och skapade målchanser.

Första 45

Den första halvleken var en jämn historia. Lagen turades om att ha övertaget och det var en tät kamp mellan två lag som försökte ta kommando. BoIS var däremot laget som skapade halvlekens klart bästa målchans. Detta efter kvarten spelad.  

På liggande boll slog Filip Ottosson ett inlägg, strax utanför Falkenbergs straffområde, som hittade till en helt fristående Viktor Wihlstrand. Mittbackens nick från nära håll gick mitt på Viktor Noring i målet som lyckades reflexrädda. Ett avslut som i ärlighetens namn borde resulterat i mål.

I övrigt var det en rätt händelsefattig första halvlek. Gästerna kom till en del avslut från distans men Amr Kaddoura såg oftast bollen vina en bit över målramen.

Bortsett från Wihlstrands målchans hade även hemmalaget svårt för att komma till riktigt vassa lägen. Emellanåt etablerades spel på Falkenbergs planhalva och intentionerna fanns där. Däremot saknades rätt skärpa i de avgörande momenten och av den anledningen kunde Falkenberg relativt ostört freda egen målbur.

Mållöst i halvtid således.

Andra 45

BoIS fick en mardrömsstart på den avslutande akten. Efter några enstaka minuter uppstod en svårdefinierbar situation då Andreas Murbeck, enligt domaren, välte omkull en Falkenberg-spelare som föll till marken. Visst uppstod kontakt men reprisbilderna visar att gästernas spelare också halkar i situationen.

Nog om det, domaren blåste straff och Christoffer Carlsson gjorde inget misstag från straffpunkten. Den tidigare BoIS-spelaren visade ingen pardon och gav därmed Falkenberg bästa tänkbara inledning på andra halvlek.

Tungt värre så klart men BoIS anno 2021 är ett lag med stark moral och istället för att vika ner sig trummade laget igång maskineriet ordentligt.

Tempot stegrades och motståndet trycktes per automatik ner på egen planhalva. Dessa förutsättningar innebar att BoIS också kunde komma till högoktaniga målchanser.

Först ut var Alexander Tkacz som stormade in i FFF:s straffområde. Jonathan Asps inlägg hittade hjässan på ytterbacken men avslutet gick tyvärr utanför Norings högra stolpe.

Tkacz fick dock mersmak och det skulle inte dröja särskilt länge innan den frejdige BoIS:aren skulle revanschera sig. Detta efter ett fint anfall som orkestrerades av Filip Olsson. Mittfältaren slet sig loss ute till vänster, tittade upp och hittade Linus R Olsson i straffområdet. Olsson tog emot och passade i sin tur bollen vidare till en fristående Tkacz som behärskat rullade bollen i mål till vänster om den utrusande Noring. Vackert så det förslår.

Efter kvitteringen fick BoIS rejäl vittring och hela laget gick på för ett ledningsmål. Jonathan Asp hittade in till Linus R Olsson, som med pannan skjutsade bollen mot bortre stolpen där Robin Hofsö stormade fram. Tyvärr skulle bollen precis slinka förbi strikern och den smet därför retligt utanför ramverket.

Utdelningen skulle dock komma och än en gång efter ett anfall från vänsterkanten. Filip Olsson bröt sig fri från sin försvarare och slog ett inlägg längs marken som Viktor Noring i målet räddade ut till Linus R Olsson i fristående position. Anfallaren stötte bollen i mål från nära håll och gjorde därmed sitt tredje mål för säsongen.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid stängde hemmalaget butiken helt. Falkenberg hade inte kraft att komma tillbaka och Landskrona BoIS hade faktiskt inga större bekymmer med att ro segern i hamn.

2-1 till hemmalaget som därmed tog sin tredje seger för säsongen. Med 12 inspelade poäng har laget klättrat upp till en alldeles strålande andraplats. En fantastisk start och att vara obesegrade efter sex spelade omgångar är inget annat än imponerande.

Linus R Olsson har verkligen fått fart på målskyttet. Även Filip Olsson fortsätter att producera poäng efter en ny målgivande framspelning.

Redan på lördag är det dags för ny omgång och denna gång reser Skånelaget i riktning mot bibelbältet. Jönköping Södra väntar, matchen spelas på Vapenvallen då Stadsparksvallen, J Södras ordinarie hemmaplan, byggs om för tillfället.

Avpark 15:00 och om den matchen går det att läsa på hemsidan senare i veckan.  

Har du säkrat ditt medlemskap för 2021? Ta ställning för Landskrona BoIS genom att klicka vidare på länken HÄR

Foto
  • Bildbyrån