På Vapenvallen, i bortamötet mot Jönköpings Södra, tvingades Landskrona BoIS syna säsongens första nederlag. Efter en svag första halvlek, och J-Södra-ledning med 2-0, orkade gästerna inte brotta sig tillbaka in i matchen. Detta trots att laget gjorde ett fullgott försök.  

Matchen slutade till sist 3-1 till hemmalaget.

BoIS kom inte upp i normal standard under den första akten. Laget inledde annars helt okej och fick till några fina anfall som bådade gott. Bland annat slog Jonathan Asp ett väl avvägt inlägg till en framstormande Filip Olsson. Mittfältaren fick tyvärr inte träff på bollen från nära håll.

Efter cirka tio minuter uppstod en situation som skulle ha stor påverkan på resten av matchen. Viktor Wihlstrand fick bollen på armen när han täckte ett inlägg och domaren valde att blåsa för straff. En straff som J-södra förvaltade.

Handsregeln är diffus men inför säsongen har det tydligt framgått att man inte ska blåsa så kallade ”soft penaltys” vilket denna förseelse får anses vara. Nog om det.

BoIS fick ingen energi av baklängesmålet och istället var det hemmalaget som kontrollerade matchbilden. En bit in i den första halvan trampade domare Tess Olofsson olyckligt snett och tvingades avbryta matchen. Vi önskar henne snabb tillfriskning.

Även BoIS tvingades göra tidiga förändringar i elvan. Sumar Almadjed utgick med känningar i låret och ersattes av Måns Ekvall.

De många avbrotten gjorde att det lades till åtta tilläggsminuter i den första halvleken. Detta skulle J-Södra utnyttjaoch i den absolut sista minuten utökade laget sin ledning genom Robin Book. Oerhört påfrestande mål efter lite lealöst försvarsspel.

2-0 i paus var så klart en stor besvikelse. Ledarstaben valde att göra ett par förändringar redan i halvtidsvilan. Andreas Murbeck och Filip Ottosson utgick och ersatte av Philip Andersson och Oscar Petersson.

Det var ett helt annat Landskrona BoIS som visade upp sig i andra halvlek. Man fick omgående fatt i matchen och Jönköpings Södra, som tidigare varit så stabila, uppträdde nu närmast paralyserat.

BoIS, som inte kom till ett enda avslut på mål i första, radade nu upp fina målchanser. Melker Heier, som gjorde sin första match från start, avslutade från distans och målvakten fick sträcka ut varje centimeter av kroppen för att lyckas rädda.

Kevin Jensen gjorde en fin individuell prestation i J-Södras straffområde men avslutet fick tyvärr över från nära håll. Tyvärr då detta var en väldigt fin målchans.

Utdelningen skulle till sist komma. Hampus Ferhm, inbytt till förmån för Alexander Tkacz som också utgick med känningar, tog ner en längre boll på ett väldigt vackerts vis. Därefter vände han upp sin försvarare som olyckligt fick bollen på handen. Domaren valde att blåsa för straff och Jonathan Asp gjorde inget misstag från straffpunkten.

BoIS hade nu rejäl vittring och J-Södra fick uteslutande ägna sig åt att försvara eget mål. Scenförändringen var nu total och det kändes verkligen som att gästerna skulle utjämna resultatet.

Tyvärr skulle anstormningen ebba ut och en stor anledning till detta var att Philip Andersson tvingades utgå på grund av skadekänning. Detta gjorde att Jönköping Södra kunde utnyttja avbrottet och därmed komma upp i banan.

Gästernas tappade greppet om matchen och istället skulle Jönköping Södra utöka sin ledning. Ett anfall som borde förhindrats tidigare, men bollen hamnade hos Robin Book i öppet läge och han kunde enkelt göra sitt andra mål för matchen.

Målet tog luften ur BoIS-bubblan, som inte hade kraft kvar i tanken för ny forcering, och matchen slutade också 3-1 till Jönköpings Södra.

Seriens första nederlag är därmed noterad och den randiga förlustfria sviten stannade på sex matcher.

Det svider med poänglösa matcher men är också en del av spelet. För BoIS handlar det nu om att dra lärdom av matchen och sedan skifta fokus mot nästa uppgift.

Den kommande omgången, som är den åttonde i ordningen, spelas hemma på Landskrona IP och vi gästas av Örgryte IS. Matchen spelas på lördag med avspark 13:00.

BoIS råkade ut för många skador och i början på kommande vecka ämnar vi reda ut läget i truppen.