Ny omgång av landets näst högsta serie och denna gång vankas det match hemma på Landskrona IP. BoIS tar emot Örgryte IS under lördagen, avspark 13:00.

Randigt synade sin första förlust i den senaste kampen, borta mot Jönköping Södra, och att tvingas förlora är ingenting vi har för avsikt att vänja oss vid. Samtidigt ingår det i spelet, inte minst som nykomling, och den frustration som uppstod efter matchen ska nu kanaliseras och släppas ut till helgen.

Vår motståndare är en anrik förening och att möta ÖIS är alltid roligt. ”Lirarnas Lag” är Sveriges äldsta fotbollsklub och sitter på en gedigen historik, men den forna glansen har flagnat en aning i takt med att framgångarna uteblivit samtidigt som andra föreningar (läs BK Häcken) i närområdet fått en ordentlig skjuts i verksamheten.

Samtidigt är traditionens makt stor och visst hyser följarskaran en förhoppning om att återetablera sig i Allsvenskan inom en inte allt för avlägsen framtid.

Starten på säsongen har däremot gått mer i moll än i dur för göteborgarna. Efter sju spelade matcher har Örgryte samlat på sig fem poäng. Detta innebär nedflyttningsplats i den jämna tabellen och visst hade sällskapet hoppats på större utdelning inledningsvis.

Samtidigt har oturen grinat laget i ansiktet vid flertalet tillfällen och många av matcherna har präglats av sena poängtapp. Serien är lång, har ännu inte hunnit sätta sig och än finns det gott om tid för Örgryte att reda ut utmaningen man står inför.

Inför den här säsongen skedde ett tränarskifte i ÖIS. Keith Millen ersattes av Dane Ivarsson. Den nye huvudtränaren är Landskrona BoIS välbekant med då Ivarsson de senaste åren haft samma roll i Lindome GIF.

Fotbollen som förespråkas är bolltrillande, anfallsglad och iögonfallande när bitarna faller på plats. Samtidigt kräver den mycket av spelarna och om spelet inte sitter kan den uppfattas som aningen naiv.  

Sex mål har producerats och nyförvärvet från just Lindome, Ajdin Zeljkovic, har fått en flygande start i sin nya klubbadress. Fyra mål och delad skytteligaledning kan inte beskrivas på ett annat vis. En spelare att hålla under uppsikt för det solida BoIS-försvaret.

I övrigt spelar storlöftet Kevin Ackermann i laget och likaså brassestjärnan, Ailton. Den förstnämnde har inte haft en spikrak resa de senate åren och hoppas på att hitta tillbaka i Örgryte. Den sistnämnde blir inte yngre men besitter spetsegenskaper som alltid gör honom till ett hot, oavsett motstånd.

BoIS befinner sig i en annan situation efter den starka starten. Förlust senast förvisso men sett till förutsättningar och förväntningar har våra randiga pågar verkligen överträffat allas förhoppningar.

Ambitionen är så klart att studsa tillbaka omgående och naturligtvis hoppas vi på att inleda en ny lång förlustfri svit.  

I sjukstugan har det hänt en del. Philip Andersson tvingades dessvärre utgå senast, med en bristning, och mittbacken är inte tillgänglig för spel innan uppehållet. Beklagligt så klart, inte minst för Philip själv, men vi önskar kaptenen god tillfriskning och ser fram emot att ha honom tillbaka i spel i juli månad.

Även Alexander Tkacz och Sumar Almadjed tvingades utgå mot J-Södra men i deras separata fall ser det betydligt bättre ut.

Erik Pärsson är fortsatt indisponibel men Nicklas Nielsen är äntligen tillbaka, och det med besked. I comebacken, i U21-match mot Värnamo, hängde anfallaren dit två bollar och vi hoppas att han kan ta med sig den målformen in i Superettan.

Billy Magnusson missar däremot matchen då han testats positivt för Covid:19. Max Mölder axlar ansvaret som tillförordnad huvudtränare och är den som leder laget i matchen mot ÖIS. Det är också Max som tar den här artikeln i mål.

Om träningsveckan

Det har varit en bra, smärtfri vecka. Vi gick igenom J-Södra-matchen i måndags, i tisdags hade vi en riktigt bra U21-match samtidigt som övriga körde ett tuffare pass. Från igår har det varit full fokus på matchen mot Örgryte och vi fortsätter på den banan i eftermiddag, med fokus på bitarna i vårt spel.

Om spelarna tacklat förlusten senast på ett bra sätt

De har hanterat motgången fint. Vi gick igenom prestationen i måndags och vara samtliga eniga om att där fanns mer att önska av insatsen. Vi har jobbat på dessa moment och nu blickar vi framåt.  

Om motståndet

De har fått in nya tränare, som vi känner till sedan tidigare, och är väldigt tydliga med hur laget ska spela. Man är fortsatt i början av den processen men det ser bättre och bättre ut för varje vecka som passerar. Borgar för en trevlig match att titta på.

Om att inte ha Billy närvarande

Vi har hörts per telefon dagligen så han finns alltid med, om än i bakgrunden just denna gång. Han kommer vara involverad även på lördag så jag hinner inte sakna honom.

Om egna minnen med Örgryte

Jag minns speciellt en match, från säsongen 2008, då vi besegrade ÖIS med 2-1 på Valhall IP i Göteborg. De hade klacken på ena långsidan, där jag höll till i första halvlek, och min främsta motståndare i den matchen var deras stora stjärna, Pavel Zavadil. Jag sänkte honom efter en och en halv minut och hade då hela ÖIS-publiken emot mig under hela halvleken. Zavadil tvingades utgå och vi vann matchen, som dömdes av Sverige genom tiderna nordligaste domare, Keyo Hyvärinen från Haparanda.  

Stötta Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 och var då med i dragningen av finfina priser. Till denna match har vi två luncher på Kvarteret Erikstorp samt två ”Skånes Uruguayare-t-shirt” i potten. TACK!

Matchen sänds på Discovery+ från 12:49 på lördag.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS