Richard Persson heter Landskrona BoIS damlagstränare. Som tvättäkta BoIS:are är det självfallet extra speciellt att nu ha den ledande positionen i klubbens nya satsning. Nu med bara en dag kvar innan den historiska seriepremiären börjar det bli läge att ta Richard på pulsen.

Beskriv dina känslor inför premiären?

Äntligen! Är väl den känslan som infunnit sig sedan det blev definitivt att serierna skulle dra igång i början av juni månad. Det är med stor tillförsikt som jag ser fram emot denna säsong och att få vara med och bygga något som på lång sikt kommer att bära frukt för tjej- och damfotbollen i hela Landskrona.

Det har varit en speciell uppladdning, minst sagt. Hur har det sett ut i praktiken?

Träning, träning & åter träning! Vi alla är ju medvetna om läget som varit, och som fortfarande råder, och alla föreningar har varit i samma sits. Utifrån vårt perspektiv så har vi jobbat med vårt arbetssätt och roller utifrån de förutsättningar som givits och det har inte funnits någon anledning att hitta ursäkter utan det har bara varit att trumma på och här har spelarna visat upp en otroligt ambitiös nivå, samtidigt som man lyckats hålla tålamod och humör uppe trots avsaknad av matcher. All heder till dem!

Hur har laget tacklat de speciella förutsättningarna?

Som tidigare nämnt så all heder till dem. Att starta en försäsong i början/mitten på februari och inte få göra sin första match förrän i början av juni påverkar givetvis alla och vi alla vet betydelsen av att få spela matcher, det är ju någonstans kvittot och det som driver en framåt hela tiden. Men återigen, jag vill lyfta spelarnas karaktär och vilja att köra på kontinuerligt och att ha haft samma driv under den tiden som varit.

Under tisdagskvällen lyckades vi klämma in en träningsmatch, borta mot Hörby. Berätta om prestationen och matchen

Prestationen får jag säga är godkänd. Vi pratade innan match om att sätta insatsen i fokus och att vi gemensamt kunde se linjer i vårt spel baserat på hur vi vill bedriva vår fotboll och det tyckte jag att vi gjorde. Sedan har vi hela tiden pratat om att detta är en långsiktig process och där vi först om ett par månader in i seriespelet kan börja göra en riktig utvärdering kring vart vi står. Avsaknad av matcher under denna tid har såklart påverkat möjligheten att ha hunnit längre i den delen men vi är tillfreds med vad vi fick se igår. Extra kul att en av våra yngsta, Ida Nielsen fick vara med och skriva in sig i historieböckerna genom att göra lagets första mål!

Även HIF är ett nystartat lag. Hur bra koll har vi på fredagens motståndare?

Ur ett spelarperspektiv har vi bra koll. De har fått ihop ett väldigt bra fotbollslag med många spelare med erfarenhet från spel högre upp kombinerat med yngre duktiga förmågor. Vi räknar med en svår fotbollsmatch där det gäller att vi maximerar vår prestation och förhoppningsvis kan det leda till något gott resultatmässigt. Hur de kommer att bedriva sin fotboll får vi se, vi har pratat och gått igenom lite olika scenario sedan får vi se hur det blir i praktiken när vi väl kör igång. Primärt kommer vi att fokusera på vår del, alltid oavsett motstånd, och sedan kanske vi, utifrån motstånd och matchbild, justerar lite därefter.

Vad ska supportrarna ha för förväntningar på säsongen resultatmässigt?

Vi pratar mycket om prestation och utveckling. Det kombinerat med vart vi ser detta hamna långsiktigt är vårt primära fokus. Sedan har vi en tydlig målsättning och kravbild på oss själva och det är att maximera vår prestation vid varje tillfälle och därmed skapa möjlighet till att vinna fotbollsmatcher, den ambitionen kommer vi alltid att gå in med.

Hur mycket längtar du efter att dra igång säsongen?

Mycket! Nu är bollen i rullning och det ska bli väldigt kul och intressant att se vart det leder till när vi summerar säsongen.

Några avslutande ord till alla BoIS-supportrar?

Att göra det som de alltid gör: Stöttar BoIS och sitt lag. Att vi har dem med oss hela säsongen och ger spelarna en extra boost vid varje matchtillfälle. Men det är jag helt övertygad om att de kommer göra! Det kommer även bli ett häftigt tillfälle för våra supportrar att vara med och driva tjej- och damfotbollen framåt och öka intresset runt om kring.

Nu kör vi! Heja BoIS!

Premiären spelas på fredag kväll, avspark 19:00 på Landskrona IP.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS