Äntligen dags för ny Superettan-omgång och denna gång reser Landskrona BoIS herrar till Göteborg. På Gamla Ullevi väntar GAIS och det är den nionde omgången som ska betas av.

GAIS är ett nytt anrikt motstånd som BoIS förknippar med tunga associationer. Vi har alla koll på det allsvenska kvalet 2005, och utgången av det, så vi lämnar det därhän.

Göteborgslaget har spenderat det senaste decenniet i landets nästa högsta serie där sällskapet verkligen etablerat sig. Med en lojal följarskara i ryggen ser säkert många att GAIS ska ta sig upp i Allsvenskan igen, men som alltid är det mycket som måste klaffa för att en sådan dröm ska kunna förverkligas.

Laget har i alla fall haft en klart godkänd inledning på säsongen och står på samma inspelade poäng som Landskrona BoIS inför omgången. 13 stycken alltså, efter fyra segrar, ett kryss och tre förluster.

GAIS startade säsongen starkt men hade en betydligt tyngre period under maj månads andra halva. Tre raka uddamålsförluster inför åttonde omgången. Senast lyckades laget dock bryta förlustsviten genom att bortabesegra Norrby med 2-0. Skön trepoängare, inte minst för självförtroendet.

Detta är blott andra matchen för GAIS på Gamla Ullevi, som varit uppbokad under våren. Dessutom har restriktionerna lättats så 500 fotbolltörstande grönsvartrandiga supportrar lär säkerligen låta sig höras under tisdagskvällen.

För Landskrona BoIS har det varit ett nytt lite längre intervall utan matcher. Välbehövligt med tanke på att laget brottats med en del småkänningar. Det har också skett en del förändring i rehabrummet. Vissa spelare har lämnat, förhoppningsvis för gott, medan andra tvingats att ta dessa spelares platser.

Den stora händelsen är att Erik Pärsson bedöms vara redo för spel. En efterlängtad comeback, minst sagt, och vi hoppas att anfallaren nu slipper spendera mer tid utanför plan. Huruvida han är redo att gå in direkt från start eller inleder på bänken är upp till tränarna att avgöra.

Även Alexander Tkacz, som haft en så bländande säsongsinledning, är tillgänglig och det gläds vi mycket åt. Nicklas Nielsen gjorde förvisso comeback senast men har fått ytterligare en vecka på sig att komma i matchform.

På frånvarolistan tvingas BoIS undvara avstängda Filip Olsson och Robin Hofsö. Det sistnämnde råkade ut för en felaktig utvisning men disciplinnämnden fattade ändå beslutet att avstängningen skulle stå kvar. Vår inställning i frågan har redan klargjorts och vi är fortsatt mycket besvikna på att oskyldiga spelare inte ges upprättelse vid den här typen av beklagliga incidenter.

En överklagan har också skickats in och vi hoppas på att den ska gå igenom.

BoIS kommer också till spel utan Linus R Olsson. Den interna skytteligaledaren har haft bryderier med hälsenorna och behöver därmed vila dessa. Sedan tidigare är Philip Andersson borta och det råder även tveksamheter kring Måns Ekvall som känt sig krasslig under helgen. Mittfältaren har inte COVID och vi hoppas att han kan vara med i morgon kväll.

Billy Magnusson, som också är tillbaka efter sin COVID19-karantän, tar artikeln i mål.

Om träningsveckan

Några dagars extra träning så vi har hunnit beta av Örgryte-matchen, jobbat med våra spelmoment och de senaste träningarna hunnit lägga lite tid på GAIS. Både utifrån deras styrkor samt i vilka moment och delar vi tror att vi kan hota dem.               

Om motståndet

Ett bra, sammansvetsat lag som haft en fint start på säsongen med lika många poäng som vi. GAIS har en skyhög potential vilket jag tycker de visat under vissa matcher, inte minst nu senast mot Norrby på bortaplan men också mot MFF i Svenska Cupen. Ett bra lag helt enkelt.

Att spela inför publik

Det ska givetvis bli väldigt roligt, man har nästan glömt hur det känns att spela inför en ljudkuliss, och GAIS har en engagerad publik som säkerligen kommer stötta laget högt och ljudligt. För vår del kommer det vara ännu roligare på lördag hemma på IP, framför folk man känner, men jag ser endast fördelar med att morgondagens match också har åskådare.  

Egna minnen med GAIS

Jag minns 4-0 hemma på IP år 1999 vilket var min sista säsong som aktiv. Vill erinra mig om att Beatstones hade liveband bakom ena målet och att det var en väldigt trevlig inramning. Jag kom in sista kvarten och stängde mer eller mindre matchen med en stark defensiv insats.  

Stötta gärna BoIS genom att köpa digitala biljetter och var samtidigt med i dragningen av fyra t-shirts med Skånes Uruguay-tryck. Swisha 25:- per biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen.

Matchen sänds på Discovery+ med avspark 19.00.

Foto
  • Bildbyrån