Landskrona BoIS tog sin första historiska poäng under söndagen. Uppe i Helsingborg, på Norrvalla IP, spelade randigt 3-3 med Helsingborgs FF.

En böljande match och naturligtvis hade vi gärna tagit med oss samtliga poäng, inte minst med tanke på att damerna hade ledning hela tre gånger i matcher. Dessutom kom den avslutande kvitteringen först i matchminut 87 och det är alltid svidande att släppa in sena mål.

Matchen föranleddes av utmaningar för BoIS, som gäckats av skador och frånfall. Därför spelades matchen på niomannaplan istället för 11-manna.

Laget som fick förtroende från start var däremot påkopplade per omgående och redan i den sjunde minuten skulle BoIS göra sitt första mål. Sandra Mårtensson heter den historiska målskytten och hon gav randigt ledningen med hjälp av pannan.

Tyvärr skulle det inte dröja mer än enstaka minuter innan hemmalaget lyckades kvittera. En ovana som skulle gå igen matchen igenom.

BoIS trummade på och stod för en klar godkänd insats. Matchovanan fortsätter emellanåt att lysa igenom men det blir bättre och bättre för varje match som passerar. I minut 35 skulle randigt ånyo ta ledningen, denna gång genom Michaela Hallberg.

HFF uppvisade återigen stark lagmoral och strax innan halvtidsvilan skulle laget än en gång lyckas utjämna resultatet. Detta efter att en hemmaspelare höll sig framme på ett blockat skott. Snöpligt och lite onödigt.

I den kvava luften skulle BoIS fortsätta pinna på och för tredje gången i matchen tog man ledningen. Denna gång var det Ida Nielsen som var sist på bollen. Då återstod det en halvtimme av matchen.

Hemmalaget kämpade på för en kvittering men BoIS-försvaret uppträdde stabilt och motade alla anfallsförsök. Det såg också länge ut som att randigt skulle reda ut anstormningen och därmed ta med sig alla tre poängen hem till Landskrona igen.

Tyvärr skulle det visa sig att HFF hade en sista växel att lägga i och med enstaka minuter kvar av matchen kom kvitteringen. En hörna hittade till en hemmaspelare som nickade bollen vidare in i ett getingbo av spelare. Där var ytterligare en HFF-spelare först framme och hon fick till ett avslut, som gick via Louise Person i BoIS-målet, och vidare in i mål. Oerhört surt så klart.

Matchen slutade också tre lika och BoIS knep därmed sin första poäng.

För laget väntar nu ytterligare en träningsvecka och vi hoppas att några av de spelare som var indisponibla i helgen nu är tillgängliga. Nästa match spelas hemma i Landskrona, på söndag med avspark 13:30, och vi gästas då av Stattena IF.

Mer om den matchen finns att läsa senare i veckan.