Landskrona BoIS ges chans på årets första trepoängare redan i kväll då Stattena IF gästar våra nejder. Efter poängen senast, borta mot Helsingborgs FF, andas laget morgonluft och har naturligtvis nu siktat in sig på säsongens första seger.

Matchen startar 19:00 på Landskrona IP:s F-plan. Vi erbjuder fri entré denna match och har möjlighet att ta emot 100 personer. Först till kvarn som gäller.

Stattena IF har en diger damlagshistorik. Helsingborgsklubben är också den senaste i nordvästra Skåne som tävlat i Allsvenskan, vilket inträffade så sent som 2009. Därefter har det gått betydligt tyngre och samtidigt som andra klubbar i regionen tagit kliv framåt har Stattena sjunkit längre ner i seriesystemet.

Numera återfinns alltså laget i division 4, ganska långt från den allsvenska scenen, och Stattena – som har Olympiafältet i Helsingborg som hemmaplan – har haft en ok inledning på säsongen.

Efter tre spelade omgångar står laget på tre inspelade poäng. Två förluster och en seger. Trepoängaren togs i premiären, borta mot Hittarps IK FF. Därefter har man förlorat mot IF Lödde och nu senast mot nya grannen på Olympia, Helsingborgs IF.

BoIS tog som bekant sin första pinne i den senaste omgången. I matchen, som slutade 3-3, fick laget också igång målskyttet. Förhoppningsvis kan töserna rida vidare på den offensiva variationen och samtidigt bli lite mer kompakta i försvaret. Då kommer segrarna trilla in och det hade varit enastående roligt att få fira midsommar med en historisk viktoria i bagaget.

Matchen startar alltså 19:00 och vi önskar laget stort lycka till.