Under torsdagskvällen tog Landskrona BoIS sin första historiska seger på damsidan. På hemmaplan besegrades gästande Stattena IF med 2-1. Ida Nielsen gjorde bägge målen för randigt och blev därmed matchens stora hjältinna.

BoIS gjorde den spelmässigt klart bästa insatsen för säsongen och styrde tillställningen med stort bollinnehav. Stattena valde en lägre strategi och satsade på snabba omställningar.

Ändå var det gästerna från Helsingborg som skulle ta ledningen, en ledning som stod sig fram till halvtidsvilan. Ett inte helt logiskt resultat sett till vare sig bollinnehav eller målchanser.

I den andra akten trycke BoIS ner gaspedalen och visade stundtals prov på riktigt fin fotboll.  Ida Nielsen, som var inblandad i det mesta i offensiv väg, kvitterade och samma Nielsen skulle också ge hemmalaget ledningen.

Därefter öste BoIS på ordentligt och man kunde (läs borde) gjort ytterligare mål denna afton. Stattena var inte oävna men skulle inte lyckas få hål på BoIS-försvaret vid fler tillfällen under kvällen. Att gå mot sin första vinst är alltid förenat med viss nervositet men randigt agerade tryggt, avfärdade gästernas målförsök och kunde därmed bärga de tre pinnarna.

Matchen slutade alltså 2-1 till Landskrona BoIS och säsongens första trepoängare var därmed ett faktum. Segern gör att laget tar ett rejält skutt i tabellen, som fortfarande är i sin linda, och damerna firar midsommar på den övre halvan.

Ytterligare en match väntar innan sommaruppehållet och i denna drabbning reser BoIS ner till Tolvans IP. Där väntar IF Lödde som har inlett säsongen med tre raka segrar. Den matchen spelas den 2 juli, avspark 19:00.