Höstsäsongen är här och Landskrona BoIS inleder med en träningsmatch. Vi gästas av danska B93, från Köpenhamn, och matchen spelas 15:00 under fredagseftermiddagen.

Som medlem i BoIS kan du se matchen live. Annars sänds den på hd.se.

Våra randiga pågar har varit i träning sedan en dryg vecka tillbaka. Efter ett kortare uppehåll har laget och ledarna nu siktet inställt på kommande uppgifter och nästa steg i den fasen är att mäta krafterna mot danskt motstånd.

B93, med anor från 1893, är en dansk elefant sett till den digra historiken. Hela nio gånger har klubben utsetts till danska mästare. Senast var dock 1946 och en hel del vatten har runnit genom Öresund sedan dess. Numera tillhör B93 danska tredjeligan och laget har cementerat sig i toppen av tabellen de senaste åren. Förhoppningen är säkerligen att ta nästa kliv under den säsong som startar i början på augusti. En riktigt bra värdemätare för Landskrona BoIS helt enkelt.

Klubben, som spelar sina matcher på Österbro Stadium beläget bara en snedspark från väldiga Parken, har också en stor ungdomsverksamhet.  Spelare som Jores Okore och Mathias ”Zanka” Jörgensen, med internationella karriärer, har bland annat fostrats i klubben.  

För BoIS vidkommande kommer samtliga spelare som tas ut till matchen säkerligen ges friskt med speltid. Detta är den enda träningsmatchen innan Superettan tar vid och Billy/Max vill säkerligen att så många som möjligt ges minuter på plan. Samtidigt är ambitionen att hitta ett ramverk att kunna utgå ifrån i matchen mot Trelleborgs FF. En svårlöst ekvation som tränarstaben garanterat har förmåga att hitta en lösning på.

Serieledarnas sjukstuga består av Linus R Olsson, Erik Pärsson, Andreas Murbeck och Filip Olsson. Mer info här nere.

Billy Magnusson känner stor motivation inför matchen och tar artikeln i mål.

Om att spela match igen

Så klart väldigt roligt att utmana oss själva igen. Vi har en lång höst och vinter framför oss och morgondagens match är startskottet på några riktigt spännande månader.

Om motståndet

Det är Max (Mölder) gamla kollega från Lyngby, Thomas Nørgaard, som tränar laget och vi har sett en hel del av dem på video. Vi gillar dansk fotboll, den tilltalar oss, och B93 är ett fint lag som lirar bra boll. De var nära att gå upp förra året så det blir en rejäl men bra utmaning för vår del. Tillfälle att spela 11 mot 11 igen så vi förväntar oss ett tufft pass och en bra trigger inför TFF helgen därpå.

Skillnaden på svenska och danska lag

Generellt har danska lag en större tilltro till att skapa något genom sitt eget spel. Vi är glada för dansk fotboll och tittar gärna på lag från Danmark, både klubblag och landslag.

Vad man vill få ut av matchen

Detta är första tillfället på full plan sedan vi återupptog träningen efter uppehållet, och då dessutom mot en bra motståndare. Vi vill se att vi bibehåller det som var framgångsrikt i våras och oavsett speltid hoppas vi att varje enskild spelare tar tillvara på de minuter man tilldelas. Att spelarna visar att man vill starta i matchen mot Trelleborg. Konkurrensen blir inte mindre efter framgångarna under första tredjedelen så vi hoppas på en bra prestation med många positiva besked.

Om de indisponibla spelarna

(Andreas) Murbeck har två veckor kvar innan han är tillbaka med full kraft. Han har reagerat väldigt väl på rehaben och följer tidsplanen. Linus (R. Olsson) opererade sig innan uppehållet, följer också planen men är någon vecka bort från full träning. Filip (Olsson) väljer vi att vila på grund av en mindre irritation i ljumskarna. Vi vill inte riskera bakslag och räknar med att han är i full träning på måndag. Erik (Pärsson) är ännu inte redo för spel så vi väljer att avvakta även där.

Några avslutande ord

Det ska bli väldigt roligt att spela match igen och det är alltid inspirerande att möta danskt motstånd. Vi gläds åt att alla randiga medlemmar har möjlighet att se matchen på plats och hoppas på mycket publik. Vi har full förståelse för att stranden lockar men även Landskrona IP kommer bjuda på underhållning.

Kvalitativ läsning om B93 för den som har uppskattningsvis tolv minuter över:

https://thesefootballtimes.co/2018/02/02/a-trip-to-boldklubben-af-1893-the-copenhagen-club-restoring-our-faith-in-football/  

Vill du stötta Landskrona BoIS är fiktiva biljetter ett utmärkt alternativ. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200