I säsongens första Skånederby visade Landskrona BoIS upp sig från sin allra bästa sida. Inför randig publik och elektrisk inramning trampade hemmalaget gasen i botten per omgående och Trelleborg hade knappt hunnit få på sig benskydden innan matchen ansågs vara över.

Den slutade hela 4-2 till Landskrona BoIS som därmed behåller tabellens förstaplats. Fundamentet till trepoängaren lades redan under matchens inledande 20 minuter.

Matchen

Det tog cirka 30 sekunder sedan hade BoIS gett hemmapubliken anledning att börja jubla. Kevin Jensen hittade ut till Jonathan Asp som hade fri gata på högerkanten. Inlägget var perfekt och hittade till Robin Hofsö vid den bortre stolpen. Anfallaren gjorde inget misstag när han först tryckte sig förbi sin försvarare och sedan stötte bollen vidare in i mål.

Dröminledningen var bara starten på en mål- och chanskavalkad av nästan episka proportioner.

Trelleborg, som valde att försöka pressa sin motståndare högt upp i banan, kom snett på det och samtidigt fick Landskrona – vilt framhejade av sina supportrar – det mesta att klaffa.

Efter tio minuter var det dags igen. Kevin Jensen, som var företagsam matchen igenom, hittade till Oscar Pettersson, positionerad strax utanför straffområdet, med en diagonal passning längs marken. OP i sin tur serverade Filip Ottosson som sin vana trogen gick på avslut. Skottet var pressat och gick i trakterna av främre stolpen, otagbart för TFF-målvakten.

Strax därefter hade Petersson ett gyllene läge att utökade ledningen ännu en gång. Robin Hofsö, som var nästan övernaturligt bra i den första halvleken, vann bollen och frispelade därefter OP. I fritt läge fick ytteranfallaren inte träff på bollen och visst borde det ha blivit mål i den situationen.

Det skulle dock komma ytterligare ett BoIS-mål strax därefter. Än en gång var det Robin Hofsö som var sist på bollen. Filip Ottosson stod för framspelningen och ”Hoffa” tog sig först förbi Fredrik Liverstam innan han urtjusigt lättade bollen över målvakten och vidare in i mål.

Glädjescenerna som utspelades på IP därefter saknar verkligen motstycke och att BoIS skulle bjuda på sådan underhållning vågade nog ingen hoppas på inför matchen.

BoIS hade ytterligare möjligheter att spä på ledningen men det var faktiskt Trelleborgs FF, från ingenstans, som skulle göra matchens nästa mål. Det var också en balja av yppersta världsklass.

Petar Petrovic avancerade in i utkanten av straffområdet och laddade bössan. Skottet gick som en projektil i bortre krysset, otagbart för Amr Kaddoura, och skottet var så hårt att nätet faktiskt gick sönder. Helt otroligt egentligen.

Den så eklektiska hyscha publiken-gesten i underläge 1-3 var nästan lika underhållande men efter ett sådant mål är det kanske omöjligt att behålla kontakten med verkligheten.  

Detta var den första halvlekens sista mål och en belåten hemmapublik kunde hämta andan efter en underhållande första akt.

De avslutande 45 fortsatte i samma anda och det tog inte mer än fem minuter innan BoIS-publiken fick anledning att jubla igen.

Filip Olsson vann boll på TFF:s planhalva, avancerade och blev nedriven strax utanför straffområdet. Mittfältaren valde själv att ta frisparken och det gjorde han helt rätt i. Bollen gick över muren och lirkade sig in strax under främre krysset. En väl utförd frispark från Filip Olsson som därmed gjorde säsongens andra mål.

Den fartfyllda tillställningen fortsatte och några enstaka minuter efter 4-1 skulle TFF lyckas reducera. BoIS-slarv föranledde målet och sådana är ju aldrig särskilt roliga.

Målet fick också BoIS att ändra matchplan. Laget beslöt sig för att bevaka sin ledning i större utsträckning och detta var en strategi som spelarna utförde med stor precision. Bortsett från ett par distansavslut, som Kaddoura redde ut, kom inte gästerna till några större målchanser.

Matchen slutade således 4-2 till Landskrona BoIS som tog sin fjärde raka seger i Superettan.

Trepoängaren innebär att serieledningen fortsatt är intakt och att målsättningen om fortsatt elitfotboll 2022 kommer allt närmare.   

Redan nästa helg är det dags för ny hemmamatch mot toppmotstånd. Vi gästas av GIF Sundsvall i en potentiell seriefinal. Avspark 17:00 på lördag.

Som medlem har man möjlighet att förköpa biljetter fram till midnatt och då dessutom med 20% rabatt. Mer info i ärendet har skickats till medlemmarna via nyhetsbrev.

Melker Heier

Melker upplevde känningar i en ljumske under fredagens träning och efter att ha testat under förmiddagen beslutade staben att vila mittfältaren. Siktet är inställt på nästa match.

Öl-incidenten

Efter brist i kommunikationen missade Landskrona BoIS att servera öl på ståplats. Vi ber om ursäkt för det inträffade och säkerställer att sortimentet på Engelska innefattar även öl redan till matchen mot GIF Sundsvall.

Arrangemanget i övrigt är fortsatt präglat av restriktioner och vi samlar nu upp all information från matchen i vår strävan att erbjuda en så bra publikupplevelse som möjligt.

Avslutningsvis vill Landskrona BoIS rikta ett stort tack till alla supportrar som skapade så magnifik inramning på IP i Skånederbyt. Hela organisationen uppskattar stödet och vi ställer nu om siktet på kommande uppgifter. Vår förhoppning är att samma engagemang präglar även kommande matcher.

Foto
  • Bildbyrån