Krutröken har knappt hunnit lägga sig innan det är dags för en ny toppmatch på Landskrona IP. Vi byter förvisso ut seriens sydligaste lag mot det nordligaste, men tabellplaceringen inför respektive omgång är nästan densamme. TFF, som besegrades senast, låg på fjärdeplats inför mötet med BoIS och för tillfället återfinns GIF Sundsvall på tabellens femteplacering.  

För de randiga serieledarna är det alltså en ny tuff uppgift som hägrar. GIF Sundsvall var inför premiären tippade i tabelltoppen och laget har också tillhört det övre skiktet under hela säsongen. Med Pontus Engblom och Linus Hallenius längst fram har Giffarna också seriens kanske mest erfarna anfallsduo och sådana ska alltid bemötas med respekt.

Dessutom spelar forne BoIS-diamanten Erik Andersson på det centrala mittfältet och hans färdigheter har vi givetvis koll på sedan tidigare. Detta är Eriks första återkomst sedan reträtten och att se honom på IP igen ska bli roligt. Välkommen påg.  

Sundsvall fick ingen optimal start på höstsäsongen. Borta mot AFC betvingades laget med 2-0 och av efterdyningarna att döma var det ingen kanonprestation från medelpadingarna. Därmed är det ett lag med stor revanschlusta som besöker IP på lördag.

Framåt är det föga förvånande Pontus Engblom som producerat flest mål. Fem har den notoriske målskytten registrerats för hittills. Strax bakom återfinns Johan Bengtsson på fyra baljor och Linus Hallenius på tre.  

För Landskrona BoIS fortsätter framgångarna. Fyra raka segrar kan inte beskrivas på annat sätt. Matchen senast, Skånederbyt mot Trelleborg, var en ny styrkedemonstration och att randigt fortsatt är obesegrade hemma i Landskrona är en framgångsfaktor vi hoppas förblir intakt säsongen ut.

För att åstadkomma detta krävs återigen att spelarna presterar på max. BoIS har skämt bort sin publik med starka insatser och att fortsätta i den andan hade varit alldeles förtjusande.

På skadelistan står Linus R Olsson och Melker Heier uppskrivna. Spelarna har fortfarande inte återhämtat sig ordentligt och anses därmed inte vara spelklara. Andreas Murbeck och Erik Pärsson närmar sig comeback och är med i träning. Deras långa skadefrånvaro innebär dock att de av allt att döma vilas över helgen för att få ytterligare träningspass i kroppen innan hetluften återigen kallar.   

Billy Magnusson är redo för en ny intressant match på Landskrona IP och tar artikeln i mål.

Om segern senast

En nya stark prestation som vi lägger på högen.  Att vi fick visa upp vår fotboll inför publik kändes väldigt bra och jag tyckte samtliga lagdelar höll ihop spelet fint. Helheten, både defensivt och offensivt, var genomgedigen. Många goda prestationer av spelarna.

Träningsveckan

Vi hade lite småskavanker i början på veckan men alla som spelade mot Trelleborg är nu med i träning.  Derbyt har avhandlats, vi har gått igenom det mesta kring Sundsvall och är därmed redo för nästa utmaning. En träning återstår och då ska det nötas på detaljer. Att spela lördag/lördag gör det lättare för oss att balansera belastningen.

Om Motståndet

En av de mest namnkunniga trupperna i hela serien. Både jag och många med mig tippade laget högt upp i tabellen och de har alla förutsättningar att vara där. De var förvisso besvikna senast men är ändå med och slåss om topplatserna. Många allsvenska matcher i truppen så en ny inspirerande utmaning väntar.  

Om Skadeläget

Så klart väldigt glädjande att se både Erik Pärsson och Andreas Murbeck i full träning. Melker kommer missa helgen och matchen mot Västerås och siktar på att vara tillbaka därefter. Har ett rehabprogram för sina ljumskar som han följer.

Linus R Olsson har fått ett litet bakslag då han fortfarande känner smärta operationen till trots. Vi följer hans situation och hoppas att detta är ett naturligt inslag av operationen.  

Om att vara svårslagna på IP

Så klart väldigt positivt för vår del och kanske att våra motståndare har det i åtanke när de lägger upp sin matchplan. Vi känner oss väldigt trygga när vi kliver ut på Landskrona IP.

Om att förvänta oss en ny rivstart

Ambitionen är så klart att vi kommer ut på samma sätt som senast men sannolikheten talar så klart inte för samma utdelning. Drömma får man däremot och vi kommer investerar allt vi förmår, det lovar vi.

Egna minnen

Säsongen 2013 gjorde Niklas Uddenäs en fantastisk prestation i målet och räddade nästan ensam BoIS kvar i Superettan. Det är mitt främsta minne.

Som Landskronit ska det så klart bli skoj att se Erik Andersson tillbaka på Landskrona IP igen. Alltid speciellt när våra egna kommer hem igen.  

Matchen startar 17:00 på lördag. Biljetter inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/

Vi fortsätter med digitala biljetter och denna gång har vi tre solhattar och en signerad Skånes Lag-poster i potten. Swisha 25:- digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen.

Vi säger också stort tack till Go Biltvätt som är omgångens matchvärd.