Landskrona BoIS betvingades under måndagens U21-match borta mot Kalmar FF. Hemmalaget vann med 2-0, bägge målen skedde från distans under den första halvleken.

Randigt kom inte upp i normal standard, speciellt i första halvlek, och redan efter ett par minuter lyckades KFF ta ledningen. I minut 20 utökades ledningen och BoIS, som inte fick ordning på presspelet, fick inget tryck på sitt motstånd som därmed kunde ta kommando över matchen.

Max Mölder gav laget ordentliga instruktioner i andra halvlek, som var klart mycket bättre än den första, men varken BoIS eller Kalmar skulle göra några mål i den avslutande akten.

Kommentar från Max:

Ingen bra prestation då vi först och främst inte får till vårt presspel. De tre där framme är felpositionerade och inte tillräckligt intensiva vilket gjorde att lagdelarna sakande kontakt. Då blir det också tufft mot ett spelskickligt lag som Kalmar.

I andra gör vi åtminstone det vi ska, med en påkopplad intensitet. Då är vi svårslagna, spelar en jämn halvlek och ligger också bakom de få möjligheter som skapas. Tydligt bevis på vikten av att hänga ihop samt fokusera på att gör det som vi är bra på.

Passi Prudence var den som stod ut under matchen och Camil, som kom in i paus, gjorde ett bra inhopp.

Detta var Landskrona BoIS tredje förlust i U21-serien. Att inte få med sig poäng är sekundärt, det som tynger är att lagets prestation inte är tillräcklig.

Chans till revansch den 5 augusti då Östers IF gästar Landskrona för nästa omgång i serien. ÖIF har presterat på liknande nivå som BoIS så det blir säkerligen en jämn, inspirerande historia. Precis den typen av matcher vi önskar.