Landskrona BoIS kan glatt låta meddela att klubben nått en överenskommelse med tränarparet Billy Magnusson och Max Mölder. Det nya avtalet löper över 2022.

Duon har gjort stor succé under sin snart tre år långa period och deras stora roll i klubbens framgångar kan inte nog understrykas. Inför säsongen 2019 var herrlaget ett stukat gäng som nyss tvingats lämna Superettan. De ekonomiska förutsättningarna var skrala och en nystart behövdes.

Billy och Max valde att iscensätta en lokal, hemvävd strategi och det är just denna inslagna väg som nu innebär att Landskrona BoIS, efter knappa tre år, smått osannolikt leder Superettan. Paret har kamperat ihop i över 100 matcher och har ett poängsnitt på över 2,0 per match. Ruggigt imponerande.

Dessutom har Landskrona BoIS blivit synonymt med att ge unga, lovande spelare förtroende.  

De goda resultaten ska självfallet tillägnas fler personer än bara Billy och Max, men ingen har haft samma stora betydelse för utfallet. De har också båda stora hjärtan för Landskrona BoIS, de investerar otaliga timmar i klubbens välbefinnande och kännetecknas av hårt, ödmjukt arbete. Egenskaper som Landskrona BoIS gärna förknippas med. Dessutom har de en fotbollsfilosofi som väl överensstämmer med ”Skånes Uruguayare”.

Klubbchef Michel Ekberg om nyheten

Avtalet gör att vi säkrat upp både Billy och Max även över 2022. Detta skänker arbetsro och innebär ett tydligt fokus på att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.

Både Billy och Max är passionerade fotbollstränare med stora hjärtan för Landskrona BoIS. Detta visar sig i deras sätt att driva på, både i vardagen och i matcherna. Karaktärsdrag som klubben uppskattar väldigt mycket och att nu fortsätta resan ihop tror jag att alla BoIS-supportrar känner glädje över.

Billy och Max om förlängningen

Vi trivs väldigt bra ihop, med spelarna och med klubben i stort så det känns fullt naturligt att fortsätta bygga vidare tillsammans. Vi har ett väldigt bra samarbete och att få arbeta vidare i BoIS är att betrakta som ett privilegium.  

Vi känner båda stor hunger, vi har fortfarande mycket kvar att uträtta och den drivkraften är lika stor i dag som när vi började. Vi uppskattar också vår spelargrupp väldigt mycket, att de hela tiden flyttar fram positionerna med sin stora målmedvetenhet. Den utvecklingen gör att aptiten bara blir större och vi är därför nyfikna på att se hur långt vi kan ta det.

Staden är också angelägna om att satsa på Landskrona IP och detta innebär andra förutsättningar, i form av faciliteter, som vi alla kommer må väldigt bra av. Den utvecklingen vill vi vara med på.