Den fem matcher långa segersviten bröts mot Västerås SK, som skakade av sig en sämre period och vann matchen med rättvisa 3-1. Ett par olyckliga minuter i början på andra halvlek grundlade hemmalagets trepoängare och BoIS, som släppte in två mål under denna period, fick tomhänt lämna Iver Arena efter säsongens andra nederlag.

Prestationsmässigt har BoIS gjort bättre matcher, men laget försökte ändå bedriva eget spel samtidigt som Västerås inledde med att ligga på försvar och sedan ställa om så fort tillfälle gavs.

En strategi som bar frukt. I den 13 matchminuten bröt VSK ett uppspel och gick sedan på kontring. Efter fint kombinationsspel kunde Simon Johansson läckert placera bollen i närheten av Amr Kaddouras bortre kryss.

Målen fick gästerna att vakna till och istället för att gräma sig över underläget tog man tag i matchen. Kvitteringen skulle inte heller låta vänta på sig. I den 19 minuten kom Dennis Olofsson, efter fint förarbete av Filip Ottosson, fri i utkanten av straffområdet. Ytterbacken slog i sin tur ett stenhårt inlägg som Robin Hofsö med pannan stångade vidare in i mål.

Klart rättvist sett till matchbilden. BoIS fortsatte att trumma på ett tag därefter men med cirka kvarten kvar av första halvlek mattades gästernas press av, och Västerås fick alltmer att säga till om. VSK kom till en del målchanser, främst via fasta situationer, och BoIS såg inte lika påkopplade ut i försvarsspelet jämfört med tidigare matcher.

Resultatet stod sig halvleken ut.

I början på andra fick gästerna ett gyllene tillfälle att ta ledningen, och därmed få en riktig pangstart på halvleken. Filip Olsson svarade för en fin prestation när han först grundlurade bort sin motståndare och sedan frispelade Robin Hofsö. Den utrusande målvakten gjorde sig stor och kunde dessvärre rädda ”Hoffas” avslut. Snöpligt.

BoIS fortsatte att styra inledningen av sista 45 och fick en bra start på den avslutande halvleken. Därför kändes det både ologiskt och onödigt när Västerås egentligen från ingenstans tog ledningen i matchminut 54. VSK kopplade ett grepp om BoIS och efter ett längre anfall kunde laget återta ledningen.

Bara ett par minuter därefter skulle VSK utöka sin ledning. BoIS hittade inte rätt i sina försvarspositioner vid ett inlägg och en hemmaspelare kunde därmed stöta in bollen i mål.

Otroligt surt att släppa in två mål på så kort tid och uppförsbacken som BoIS nu stod inför visade sig vara för brant denna eftermiddag. Laget gjorde ett försök, Billy och Max försökte gjuta mod i laget genom att byta in offensiva krafter, men Västerås SK stretade emot och lyckades freda eget mål.

Matchen slutade 3-1 till hemmalaget. En svidande förlust, likt alla nederlag, och Landskrona BoIS kom inte upp i den fina standard vi vant oss vid.

För de randigas del handlar det nu om att lära sig av förlusten och sedan komma tillbaka med full kraft till nästa omgång. Säsongens första stekheta nordvästskånska derby står nämligen för dörren och den första av de två matcherna spelas på Olympia.

Chans till enorm revansch för Landskrona BoIS och om den matchen, och alla dess lager, behandlar vi när det närmar sig.

Landskrona BoIS vill rikta ett stort tack till alla som stöttade laget under söndagen, både på plats och via den digitala sfären. Nu mobiliserar vi om och tar nya tag mot Helsingborgs IF.