Landskrona BoIS åkte på säsongens klart mest svidande förlust i bortaderbyt mot Helsingborgs IF. På Olympia vann hemmalaget med 2-1. Kevin Jensen gjorde det randiga målet.

Gästerna hade bekymmer inledningsvis. Spelet hackade, kanske att pågarna var lite tagna av stunden, och HIF kunde kontrollera tillställningen. Via inlägg, ofta från Wilhelm Loeper, ville man komma till målchanser men BoIS-försvaret hade inga större bekymmer med att avstyra försöken.

Efter en knackig kvart började BoIS arbeta sig in i matchen. Laget fick kontroll på bollen och kunde därefter börja etablera längre anfall på hemmalagets planhalva. Det var också vid en sådan sekvens som matchens första mål skulle komma.

BoIS hade boll strax utanför HIF:s straffområde. En slarvig passning gjorde dock att hemmalaget erövrade bollen och gick på omställning. Man hittade ut till Loeper på sin kant, som i sin tur slog ett inlägg som en framrusande Adam Kaied från fri position kunde stötta vidare i mål.  

Otroligt surt och målen föranledes av en ny darrig BoIS-period. HIF hade vittring på ytterligare mål men lyckades inte ta tillvara på överläget.

Istället skulle BoIS, med 20 minuter kvar av första halvlek, vakna till liv rejält. Nästan som att den kollektiva nervositeten bara släppte. Variationen i passningsspelet var desto större och rörligheten i laget likaså.

Utdelningen skulle också komma, med tio minuter kvar av akt ett, och det var ett väldigt vackert BoIS-mål. Sumar Almadjed, som var duktig matchen igenom, hittade in en lirkande boll till Kevin Jensen positionerad strax utanför straffområdet.

Jensen tog emot, fintade förbi sin motståndare och avslutade sedan kliniskt strax intill HIF-målvaktens bortre stolpe.

Ett lika stod sig halvleken ut och efter en darrig start var det BoIS som avslutade klart bäst.

Det var också Landskrona BoIS som tog kommandot över andra halvlek. Med stort bollinnehav tvingade man ner HIF på egen planhalva. Hemmalaget fick uteslutande förlita sig på fasta situationer, som de också är dokumenterat duktiga på.

Matchbilden passade BoIS som handen i handsken och det var också gästerna som skulle skapa den andra halvlekens första riktiga målchans. Efter vackert kombinationsspel hittade Filip Olsson till Kevin Jensen, som löpt in i straffområdet. Ytteranfallaren tog emot och avslutade till vänster om Lindegaard i målet. Dessvärre lyckades den danske målvakten styra bollen ut till en resultatlös hörna.

Med 20 minuter kvar av matchen avgörs matchen på ett ytterst snöpligt vis. HIF ges frispark en bit utanför BoIS straffområdet. Brandur Hendriksson valde att gå på avslut och skottet, som studsar precis innan den träffar Amr Kaddoura, hittar in mellan BoIS-målvaktens ben och sedan rullar den försmädligt över mållinjen.

Så klart ett ingripande vi gärna sluppit bevittna, inte minst för Arms skull, men fotbollen kan vara hänsynslös.

Efter målet kan HIF tämligen komfortabelt spela av matchen. Inhoppande Erik Pärsson kommer till ett bra avslut från dålig vinkel på övertid, men HIF-målvakten reder ut situationen.

När domaren blåser av matchen står det 2-1 till Helsingborg på resultattavlan. Ett resultat som svider, inte minst med tanke på att BoIS kom ut med stort självförtroende i andra halvlek.

Det gör ont att förlora, inte minst mot lokalrivalen, men nu är fokus fullt ut på att studsa tillbaka omgående. Efter två raka bortamatcher är det nu dags att återvända till Landskrona IP.

På söndag gästas vi av Västerås SK. Avspark 13:00 på IP.

Vi går för ett nytt ”fullsatt” Landskrona IP och hoppas att alla randiga supportrar fortsätter sluta upp bakom laget med samma stora engagemang. Biljetter inhandlas HÄR.  

Avslutningsvis vill vi tacka alla som stöttade BoIS under gårdagen, både på plats och hemma framför skärmarna. Supporten är oerhört värdefull, det ska ni veta.

Foto
  • Bildbyrån