Hälften av Superettan är nu spelad och Landskrona BoIS ser fram emot en intensiv, spännande höst. Till helgen vänder serien och efter två raka bortamatcher är det nu äntligen dags att återvända till Landskrona IP.

För motståndet svarar Västerås SK, matchen spelas på söndag med avsparkstid 13:00.

BoIS kommer från två raka förluster. Den senaste, i derbyt mot HIF, svider lite extra men tilltron till lagets förmåga är lika stark som tidigare. Inte minst hemma på IP där BoIS uppvisat en ruggigt hög nivå under säsongen.

Det var bara två veckor sedan vi mötte Västerås senast, på Iver Arena. Den matchen gick till hemmalaget som vann med 3-1. BoIS hade 1-1 i paus men en tyngre femminutersperiod i början på andra halvlek var tillräckligt för att hemmalaget skulle kunna vinna matchen.

Sedan den omgången har det inträffat en hel del i VSK. Thomas Askenbrand, laget huvudtränare, entledigades efter matchen och i hans ställe har Kalle Karlsson, som var assisterande, befordrats till huvudtränare.

Dessutom har det fortsatt att ske en hel del förändringar i spelartruppen.

Taha Ali har anslutit från Örebro SK, Herman Magnusson förstärker från Sollentuna, Lawson Sabah har anlänt från AFC Eskilstuna.

På minuskontot har Gustav Lagerbielke lämnat för IF Elfsborg, Filip Almström Tähti har brutit kontraktet, Albin Sporrong har flyttat till Norge och Claus Royo har gått till Sollentuna FK.

Sedan matchen mot BoIS har VSK spelat ytterligare en match hemma i Västerås, mot Akropolis. Den matchen vann gästerna med 3-2. Förlusten innebär att laget innehar elfteplatsen i ett getingbo till tabell. Med de nya förstärkningarna på plats är ambitionen säkerligen att börja avancera.

I randigt saknas Linus R Olsson, Melker Heier och Oscar Petersson. Jacob Blixt, nyförvärvet som presenterades tidigare i veckan, har börjat träna med laget men Billy/Max väljer att hålla på den karamellen.

Max Mölder tar artikeln i mål

Om uppladdningen efter derbyt

Vi tränade i onsdags och då vi gick igenom matchen. Därefter delad träning där de som spelade mindre/inte alls körde på lite extra. Träningslediga i torsdags och därefter har vi haft två träningar med fokus på Västerås.

Om att möta Västerås igen på så kort tid

Så blir det ju varje år men det är första gången den här säsongen som vi möter samma lag igen. Vi har samlat på oss information från senast och tror oss ha hittat lite nycklar, både med och utan boll, som ska hjälpa oss nå ett resultat.

Vi förväntar oss ett liknande VSK som senast men med lite nya spelartyper. De har fått in en rad kvalitativa spelare men vi har bra koll på dem.

Om Jacob Blixt

Han har gjort två träningar, det har sett jättebra ut och man märker att det är en väldigt skicklig spelare. Han ska bara komma in i vårt spelsätt, vilket vi inte tror tar särskilt lång tid. Nyttigt att se en match från läktaren och sedan startar han i cupmatchen mot IF Viken på tisdag.

Vikten av stödet på Landskrona IP

Det finns en anledning till att vi svarat för så starka prestationer på IP. Vi lyfter av stödet och hoppas självfallet att våra supportrar unisont finns med oss trots att resultaten sviktat de senaste två matcherna. Vi är i symbios och gör detta tillsammans.

Köp biljetter till matchen här

Stötta Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter och var samtidigt med i dragningen av fina priser. Swisha 25:- digital biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen.

Dagens matchvärd heter Hemköp Ljungbyhed

Matchen sänds på Discovery+.

Truppen

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp,Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Jonathan Asp, Passi Prudence, Måns Ekvall, Filip Olsson, Filip Ottosson, Sumar Almadjed, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Erik Pärsson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom