Under söndagens match mot Västerås valdes Sven ”Skinka” Malmborg in i Landskrona BoIS Hall of Fame på plats 17. Han spelade 415 matcher i den randiga BoIS-tröjan mellan åren 1955 och 1971. Efter sin aktiva karriär hade han en tid också ledaruppdrag i BoIS. Sven gick bort 2016, 78 år gammal, under söndagen var hans fru Berit på plats för att ta emot diplomet.

Juryns motivering:
Ur-BoISare som gick den långa vägen. Från pojklag III till A-lagsdebut som junior 1955. Inledde som kedjespelare, främst högerytter. Omskolades till högerback i början av 60-talet och bildade tillsammans med Kjell Lindstrand ett mycket stabilt backpar, både dessutom humörspridare i omklädningsrummet. Deltog i fyra allsvenska kval. 417 A-lagsmatcher varav fem i allsvenskan 1971. Efter den aktiva karriären även assisterande tränare och lagledare.

På bilden: Anders Ekblad (ordförande Landskrona BoIS), Berit Malmborg (Svens fru), Gabriel Munck af Rosenschöld (jury)

Foto
  • Bildbyrån