I kväll kliver Landskrona BoIS in i Svenska Cupen. 1972 års vinnare av hela formatet reser till Åmål för match mot IF Viken. Det är den andra omgången som ska spelas och i potten ligger ett avancemang till det gruppspel som spelas i början på nästa år. Avspark 18:00 och matchen sänds på HD.se.

Aftonens motståndare har vi faktiskt ställts mot i cupen en gång tidigare. Säsongen 1953 reste randigt samma resa för att besegra Viken med 4-1. Sigvard Pettersson spelade huvudrollen den gången med sina tre mål.

Viken tillhör division 4 till vardags och kommer från en tuff batalj från helgen. På bortaplan besegrades Brålanda med 5-4. Vi hade naturligtvis representanter på plats och dessa ögon vittnade om en sevärd, grinig batalj som rättvist gick till gästande Viken. Gustav Weingartshofer hade en trivsam upplevelse med tre gjorda mål. En spelare att hålla under uppsikt.

Segern var också Vikens första denna säsong. Laget har förvisso endast spela tre matcher men ändå skönt att säkra första trepoängaren. Vinsten innebär också stärkt självförtroende inför kvällens omgång. På tre matcher har Viken producerat hela nio mål framåt. Bakåt har laget förvisso försakats vid elva tillfällen. Att kvällens match blir av målrik karaktär är därmed ingen högoddsare.

I den första omgången av Svenska Cupen besegrades Karlstads utvecklingslag med 1-0. Adam Johannesson gjorde matchens enda mål i matchminut 20 och säkerställde därmed lagets avancemang.  

För BoIS vidkommande kommer laget från en väldigt skön trepoängare. Laget har endast haft en dags vila sedan söndagens batalj mot Västerås, men bredden på truppen är stor och av den anledningen bör vi kunna hantera det täta matchandet.

Segern mot VSK lämnade viss bitter eftersmak då både Nicklas Nielsen och Sumar Almadjed tvingades utgå med skador. Dessa sällar sig till övriga i sjukstugan och är inte aktuella för spel under resten av månaden. Även Erik Pärsson tvingas avstå matchen på grund av feber (ej covid).

Däremot gör Jacob Blixt sin första match i den randiga matchtröjan. Sommaruppehållets förstärkning har tränat med laget sedan i fredags och vi hoppas att han får en kanonstart i sin nya klubbadress.

Även Camil Jebara och Mallek Shraim från U:19 följer med till Åmål. Camil startar och mycket talar för att Shraim ges minuter vilket skulle innebära att bägge spelarna då tävlingsdebuterar i den randiga tröjan.

Det kommer roteras kraftigt sedan helgen och bara Filip Ottosson är den som dubblerar. Tanken är att han endast ska spela 45 minuter av matchen.  

Startelva:

Svante Hildeman, Hampus Ferhm, Johan Rapp, Philip Andersson, Dennis Olofsson, Måns Ekvall, Passi Prudence, Filip Ottosson, Camil Jebara, Viktor Ekblom, Jacob Blixt

Avbytare:

Amr Kaddoura, Alexander Tkacz, Robin Hofsö, Filip Olsson, Kevin Jensen, Jonathan Asp, Mallek Shraim.

Naturligtvis går vi för seger. Svenska Cupen är en turnering vi aldrig tar lätt på och att nå gruppspelet är ett av delmålen med säsongen.

Vi önskar laget stort lycka till och hoppas att fönstret mot Europa fortsatt står öppet efter kvällens omgång.