Våra damer fick en fantastisk start på höstsäsongen genom att besegra Stattena IF med förkrossande 6-0 under lördagseftermiddagen.

På Olympiafältet i Helsingborg gav randigt sin motståndare väldigt lite utrymme och denna taktik visade sig vara vägvinnande. Den stora tungan på vågen denna match var Ida Nielsen som gjorde hela fyra av de sex målen. Övriga två svarade Michaela Civic för.

Gästerna fick också en drömstart på matchen då laget fick hål på Stattena redan efter fem minuter. Ida Nielsen höll sig påpassligt framme. I matchminut 21 utökade BoIS sin ledning, genom Civic.

Då var matchen mer eller mindre avgjord. BoIS fortsatte att diktera matchbilden med stort bollinnehav och bred variation i passningsspelet.

En hel del målchanser vaskades också fram men det dröjde till andra halvlek innan laget skulle punktera matchen fullständigt.

Då fick man nämligen betydligt bättre utdelning på sitt övertag. Nielsen gjorde ett tvättäkta hattrick inom loppet av 13 minuter, mellan matchminut 52-65. En otroligt fin bedrift. I den 68 minuten fastställde Michaela slutresultatet och Landskrona BoIS kunde rese söderöver med en stark prestation och en otroligt skön trepoängare i bagaget.

Huvudtränare Richard Persson var väldigt nöjd med lagets insats

Idag gör vi mycket rätt och hittar rätt i våra respektive roller på ett bra sätt. Detta möjliggör att vi har väldigt många vägar till att ta oss framåt och det fanns en bra variation kring vilka ytor vi utnyttjade. En kollektivt god insats.

Segern innebär att BoIS tar ett kliv uppåt i tabellen och laget innehar för tillfället tredjeplatsen, en match mindre spelat jämfört med lagen ovanför. Till Lödde och Helsingborg, som båda har tagit full pott, är det dock rätt många poäng. Men vi tar så klart kampen.

Ida Nielsen har verkligen fått fart på målskyttet. Sju mål på fem matcher talar sitt tydliga språk och vi hoppas att hon kan fortsätta leverera framåt.

I nästa omgång återvänder damerna till Landskrona. Vi gästas då av Helsingborgs FF. Matchen spelas på fredag kväll, avspark 19:00 och om den går det att läsa på hemsidan senare i veckan.