I morgon lördag är det dags för ny omgång av Superettan och för Landskrona BoIS väntar bortamatch mot IFK Värnamo. Ett motstånd vi mötte redan i premiären. Den matchen slutade 2-0 till hemmalaget.

Denna gång är det Finnvedsvallen som agerar skådeplats och detta nykomlingsmöte är också en match mellan två topplag. Efter 16 spelade omgångar leder BoIS serien men Värnamo jagar, tillsammans med Norrby och Helsingborg, endast en poäng bakom.

För smålänningarna har säsongen mestadels gått i dur. Robin Asterhed och Jonas Thern har verkligen fått ihop sitt lagbygge och detta har verkligen burit frukt.

Lagets försvarsspel har varit den stora nyckeln till den framskjutna tabellplaceringen. Endast vid elva tillfällen har man tvingats plocka upp bollen ur eget nät vilket är minst av samtliga lag i serien. Framåt är det Abdussalam Magashy som leder den interna skytteligan med tre målnoteringar.

Under onsdagskvällen besegrades Ullareds IK i Svenska Cupen. På Hedevi i Ullared vann Värnamo med 3-0 och gruppspelsplatsen är därmed säkrad.

I den senaste seriematchen, i det tuffa bortamötet mot GIF Sundsvall, tvingades laget tugga i sig en tuff förlust. Hemmalaget vann den bataljen med 2-0. I den senaste hemmamatchen delade Värnamo på poängen med AFC Eskilstuna. Detta efter att Värnamo kvitterat i matchens absoluta slutskede.

Även smålänningarna har varit aktiva i transferfönstret. Lagets stora försvarsrese, Bernardo Vilar plockades upp av IFK Göteborg. Värnamo valde därför att ersätta honom med Hugo Andersson från Malmö FF.

Dessutom har laget förstärkt med Hugo Leonardo Da Silva Moreira, en offensiv ytterback från Belo Horizonte, Brasilien.

Landskrona BoIS råkade ut för en annorlunda upplevelse i tisdags. På väg upp till Åmål, för omgång i Svenska Cupen, fick laget beskedet att matchens ställts in på grund av det väldiga regnandet. Ungefär vid Göteborg vände bussen och det vara bara att resa hem till Landskrona igen.

Truppläget ser ut enligt följande. På frånvarolistan hittas Linus R Olsson, Oscar Petersson, Melker Heier, Nicklas Nielsen, Sumar Almadjed och Erik Pärsson. Sumar och Niclas skadades i matchen mot Västerås och är inte tillbaka till helgen. Erik Pärsson har råkat ut för en bristning och om hans situation kommenterar Billy längre ner.  

Däremot gör Jacob Blixt debut i den randiga tröjan. Alltid spännande med nya bekantskaper och vi hoppas att han tar BoIS-supportrarna med storm.

Billy Magnusson tar artikeln i mål

Om veckan

Fick göra om i vårt schema efter ”bussgate”. Tanken var att ha ledigt i onsdags efter ett tuffare matchpass i Åmål men vi tvingades som bekant vända bussen samtidigt som planerna himmavid inte gick att träna på efter allt regn. Därför bestämde vi oss för en schemaändring med träning onsdag och torsdag istället för i dag.

Killarna behövde ha en dags vila, det har varit många dagar med någon aktivitet. Vi har gjort det bästa av situationen.

Motståndet

Värnamo förtjänar sin tabellplacering. Vi har bra koll på varandra då vi möts i många matcher de senaste säsongerna. Det är en toppmatch mellan två lag som spelar bra fotboll. Vi har också samma utgångspositioner på många spelare.

Det brukar bli jämna matcher, även fast resultatet säger annat i någon match, och det tror jag att det blir imorgon också.

Statusen på truppen

Lite fler skador än tidigare men sådan är fotbollen och vi har varit med om liknande förutsättningar tidigare. Sex man borta. Melker och Oscar är förhoppningsvis tillbaka i nästa vecka.

Erik Pärsson har råkat ut för en bristning i baksida lår. Han fick feber efter matchen mot Västerås men det var troligast i matchen som någonting inträffade. Därför kom domen först igår.

På pluskontot har vi ju fått in Jacob Blixt vilket känns spännande. Vi är 18 starka som reser upp till Småland.

Vi ligger i toppen och ska möta en bra motståndare så det ska bli både roligt och inspirerande. Jag känner stor tilltro och förväntar mig en bra match.   

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen av två BoIS-tröjor och två BoIS-kepsar.

Matchen sänds på Discovery+