BoIS hade ingen rolig eftermiddag i Värnamo. På Finnvedsvallen visade sig hemmalaget vara något nummer för stora denna gång och vann rättvist med 2-0.

På ett Finnvedsvallen som bjöd på fina förutsättningar inledde gästande Landskrona klart bäst. Under de första 20 minuterna hade laget god kontroll på handlingen och vaskade också fram ett par riktigt bra lägen. Allra närmast var Filip Olsson, som kom fri efter en snabb omställning, men avslutet räddades av den utrusande målvakten.

Med kvarten kvar att spela av första halvlek kom Värnamo tillbaka. Laget tog över matchbilden men skapade inga särskilt heta lägen. Hemmalagets övertag var dock en liten fingervisning av vad som komma skulle.

Mållöst i paus.

Det var framför allt i andra halvlek som randigt inte kom upp i normal standard. Värnamo tryckte på med full gas och gästerna hade inte verktyg att lirka sig igenom pressen mer än vid enstaka tillfällen.

Redan efter några minuter var det nära att Värnamo tog ledningen, efter en tilltrasslad situation som slutade med BoIS-frispark.

Värnamo fortsatte att förlägga spelet på Landskronas planhalva och BoIS lyckades inte slingra sig ur hemmalagets grepp bortsett från ett fåtal gånger. En av dessa kom gästerna till ett riktigt bra läge, efter en fin omställning som slutade med att Robin Hofsö kom till avslut innanför Värnamos straffområde. Skottet gick dessvärre över.

Med kvarten kvar att spela lyckades Värnamo förvalta sitt övertag. Inlägg från högersidan slutade med nickmål vid den bortre stolpen.

BoIS försökte därefter att få till en forcering men lyckades inte komma till något riktigt farligt läge.

Istället skulle Värnamo, i matchens absoluta slutskede, utöka sin ledning via ett skott strax utanför straffområdet. Därefter blåste domaren av matchen som alltså slutade 2-0 till IFK Värnamo.

Ett besviken BoIS tvingades därefter resa hem till Skåne med noll poäng i bagaget. Vi tuggar i oss nederlaget över helgen och ämnar sedan komma tillbaka med full kraft i nästa omgång. Då vankas det derby hemma på IP. Helsingborgs IF kommer på besök.

Vi gläds också åt att Jacob Blixt fick göra debut i BoIS-tröjan. Ytteranfallaren fick 20 minuter och visade stundtals prov på egenskaper som säkerligen kommer glädja den randiga publiken.

BoIS vill också rikta ett stort tack till alla som stöttade laget under helgen, både på plats och från TV-skärmarna.

Foto
  • Bildbyrån