En ny akademivecka har passerat och för Landskrona BoIS del präglades matcherna av ömsom vin ömsom vatten. Vi kan konstatera att de fem drabbningarna varit av målrik karaktär.

Redan under onsdagen förra veckan var P17 i farten. Laget reste till östra Skåne för match mot Kristianstad FC. Efter en ramstark insats vann randigt med hela 7-0. Hemmalagets målvakt tvingades dock syna det röda kortet redan efter några blotta minuter och detta påverkade matchbilden.

Akademichef Tobias Celedon kommenterar matchen

Tidigt utvisning, redan efter två minuter, varpå Kristianstad var tvungna att ställa en utespelare i mål. Detta utnyttjade BoIS till fullo och gick in i halvtidsvilan med ledning 5-0. I andra slog man av lite på takten, gjorde två mål till men kunde hängt dit ytterligare några baljor i ärlighetens namn.

Under fredagskvällen var det P19:s tur, på bortaplan mot Laholms FK. Återigen gick matchen i BoIS favör och ånyå var det en randig målfest. Pågarna reste hem till Landskrona med tre nya poäng efter seger med 5-1.

Kommentar från Celedon

Stort bollinnehav som vanligt för U19 och laget gjorde en kontrollerad match som slutade med en både rättvis och planenlig seger. Laholms mål kom till först i slutminuterna och det är ju alltid surt att släppa in sådana.

Desto tuffare blev det i lördagens P16-match, på bortaplan i Halmstad mot HBK. Serieledaren visade sig vara något nummer för stora och kunde vinna tämligen komfortabelt. Segersiffrorna tillskrevs 5-0 till hemmalaget. 

Kommentar från Celedon

Halmstad vann klart rättvist och var det bättre laget matchen igenom, både kollektivt och individuellt. I och med förlusten försvann dessvärre möjligheten till A-slutspel senare i höst. Vi lär oss av förlusten och jobbar vidare med vår utveckling.

Även P15 fick sig en lektion under söndagen, borta mot LB07. I P16-serien kunde laget inte riktigt mäta sig fysiskt vilket också förlustsiffrorna indikerade.  

Kommentar från Celedon

Resultatmässigt en tuff match mot spelare som är ett år äldre, inte minst i försvaret. Däremot mycket som var positivt i det offensiva spelet där killarna brände lite väl många målchanser. Bland annat fyra rena frilägen och två träffar i ramverket. Fysiken var den stora skillnaden.

Desto bättre gick det för P13 borta mot Värpinge IF. Ungdomarna gjorde en stark insats och vann med glasklara 6-1.

Kommentar från Celedon

BoIS det klart bättre laget matchen igenom. Temat inför matchen hade varit att arbeta med passningsspelet vilket laget exekuterade på ett bra sätt i matchen. Siffrorna var nästan i underkant.  

Serierna fortsätter för våra akademilag och denna vecka väntar nya utvecklande ungdomsmatcher.   

Onsdag

Varbergs BoIS FC – P17

19:30 – Varbergs Energi Arena.

Lördag

Lunds BK – P15.

14:00 – Klostergården.

P17 – Ystads IF FF.

16:30 (Preliminärtid) – Landskrona IP

Söndag

P15 – Veberöds AIF.

11:00 – Landskrona IP

P16 – Varbergs BoIS FC.

13:00 – Landskrona IP.

P19 – Kulladals FF.

13:00 – Landskrona IP

Tobias Celedon väljer att slå ett slag för P17-matchen hemma på IP mot Ystad.

Motståndarna har en hel del intressanta lirare, inte minst med tanke på klubbens storlek, och har därmed inlett serien på ett lovande sätt. Det kommer absolut att bli en sevärd batalj.

Vi önskar våra randiga pågar stort lycka till i veckans alla matcher.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS