Landskrona BoIS delade på poängen med Helsingborgs IF under gårdagens U21-möte. Det nordvästskånska derbyt spelades på Olympiafältet och slutade 1–1.

Matchen var jämn mellan två lag som har olika synsätt på hur fotboll ska bedrivas. BoIS försökte spela sig igenom lagdelarna, sin vana trogen, medan HIF i större utsträckning satsade på att vinna boll och sedan ställa om mot ett för stunden osamlat randigt försvar.

Gästande Landskrona ställde upp med ett lag som kombinerade A-spelare med U17/19-talanger. Dessutom gjorde nyförvärvet Jacob Blixt sin första match från start.

Det var hemmalaget som skulle ta ledningen. Efter ett bolltapp på egen planhalva gick Helsingborg på omställning. Bollen hamnade till vänster, där ett inlägg slogs, och i straffområdet var den rödtröjade anfallaren, Assad Al Hamlawi framme och stötte in bollen. Då hade det gått cirka tio minuter av matchen.

Resten av halvleken var en jämn historia som var befriad från riktigt heta målchanser. BoIS lyckades trä igenom emellanåt med oftast avslutades anfallen med distansskott eller resultatlösa inlägg.

Den andra halvleken var stöpt i samma form som den inledande. BoIS fick förvisso ingen bra start men tuggade sig in i matchen och i slutet skulle laget också få till en kvittering. Elis Brandqvist, som gjorde sin debut i U21, tackade för förtroendet genom att skjuta in BoIS-målet från distans. Elis drev boll från mittplan, passerade ett par HIF-spelare och avslutade distinkt upp i bortre krysset. Grannt så det förslår.

Matchen slutade 1-1 och Max Mölder var tillfreds med sitt randiga lag.

Generellt en bra prestation även fast vi hade en liten dipp i början på andra.

Den första halvleken borde inte ha stått 1-0 sett till matchbilden. Fantastiskt roligt att många av våra debutanter på den här nivån, som mestadels spelat U17, gå in och lösa en kvittering mot ett starkt HIF-lag.

Att vi fick in en kvittering var väldigt rättvist och spelarna var verkligen värda den poängen.  

William Ondrejka och Isak Sjögren kom in som mittbackar med 30 minuter kvar att spela och gjorde verkligen en kanoninsats. Extra glädjande när våra yngre förmågor ges minuter och visar framfötterna.

Nästa match spelas den 6 september borta mot Halmstad BK. Avspark 17:00 på Halmstad Arena.