Landskrona BoIS tvingades se sig själva besegrade i lördagens andra nordvästskånska derby. Gästande Helsingborgs IF gjorde matchens enda mål i första halvlek, genom Adam Kaied. Detta var randigt första förlust på IP denna säsong och naturligtvis svider just den lite extra, givet förutsättningarna.

BoIS, som valde att göra om i formationen inför matchen och istället spelade med tre centrala försvarare och lite bredare vingar, inledde matchen klart bäst. De första 20 minuterna lyckades hemmalaget skapa ett kompakt tryck och vaskade också fram ett par riktigt heta målchanser.

Den allra bästa presenterades för Alexander Tkacz men hans avslut, inne i straffområdet, räddades på mållinjen. Oerhört försmädligt.

Att inte omvandla sitt övertag till mål är alltid frustrerande och från ingenstans var det istället HIF som skulle spräcka målnollan. Omställning och tafatt BoIS-försvar, försmädligt.

Efter ledningsmålet fick gästerna alltmer att yttra sig om. De skapar ytterligare en bra målchans men Amr Kaddoura gör en svettig benparad.

Med tio minuter kvar att spela rycker BoIS upp sig och återigen tvingar man Helsingborg att mest ägna sig åt försvarsspel. Dessvärre lyckas randigt inte få in bolluslingen.

Uddamålsledning till HIF i paus.

I andra fortsatte BoIS att äga bollinnehavet medan HIF i större utsträckning låg på försvar och därefter gick på omställning så fort tillfälle erbjöds. En strategi laget har tillämpat förut och dessutom är duktiga på att ta sig an.

Den andra halvleken var ösig så länge den inte präglades av avbrott. Helsingborg försökte hacka sönder den bäst de kunde och BoIS, vars frustration bara växte, lyckades inte komma till de där riktigt heta chanserna. Ett gäng gånger osade det katt men tyvärr lyckades laget inte få hål på sin motståndare.

Dessutom rev Ravy Tsouka ner BoIS:are i straffområdet, inte bara en gång utan vid två tillfällen, utan att domaren valde att agera. Två incidenter som självfallet svider och dessutom påverkade matchen.

Matchen slutade 1-0 till Helsingborg som därmed gick upp i serieledning, om än i en haltande tabell.

För BoIS del är det bara att ladda om. Förlusten svider och kommer sitta kvar, likt en förgiftad tagg, men att gräma sig för länge är inget alternativ. Redan i nästa helg väntar nästa uppgift, denna gång mot IK Brage på bortaplan. Om den matchen kan man läsa på hemsidan i nästa vecka.

Avslutningsvis vill vi som alltid tacka för stödet. Den supporten uppskattas å det grövsta.