Damernas fantastiska höstsvit fortsätter. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger i det tuffa bortamötet mot Röstånga IS. Inför matchen befann sig laget strax ovanför BoIS i tabellen men i och med den randiga segern har laget nu tagit över tredjeplatsen.

Matchen slutade 1-0 till BoIS, Nanna Nilsson gjorde matchens enda mål. Målet gjordes i matchminut 35 och kom till på en fast situation.

BoIS svarar för en ny genomgedigen insats och vinner också matchen klart rättvist. I första halvlek kontrollerade laget handlingen men valde kanske lite väl avancerade alternativ i de avgörande momenten. Beslut som ledde till korta anfall vilket i sin tur innebar att Röstånga kunde satsa på omställningsspel. Deras offensiva försök att dock BoIS-försvaret god kontroll på.

Ju längre matchen lider desto större blir BoIS-övertaget. Spelet förläggs på Röstångas planhalva och de randiga anfallen blev dessutom betydligt längre. Den kompakta pressen till trots uteblev de riktigt heta målchanserna. Detta eftersom RIS ägnade sig åt kollektivt försvarsspel samtidigt som BoIS inte riktigt lyckade hota genom djupledslöpningar.

Dödläget skulle dock spräckas, efter dryga halvtimmen, och att målet skedde på hörna var symtomatiskt för matchen i stort. Embla Stoltz slog en jättefin hörna som Nanna Nilsson alltså var först på. Avslutet var stabilt och ledningen rättvis.

Resten av halvleken fortlöpte under god BoIS-kontroll. Röstånga vaskade fram några enstaka halvchanser men gästerna hade bra pejl på läget.

Rättvis BoIS-ledning i paus.

Den avslutande akten fortsatte i samma anda. Landskrona domderade, ägde bollinnehavet men trots spelövertaget lyste de riktigt heta målchanserna med sin frånvaro.

I försvarsspelet gjorde laget en ramstark insats matchen igenom. Röstånga tvingades mest jaga boll och orkade inte ge sig på ett rejält försök till kvittering. Därför var uddamålsledningen aldrig riktigt hotad.

Matchen slutade således 1-0 till Landskrona BoIS som reste hem till IP igen med ytterligare en trepoängare i bagaget.

Simon Christensen vikarierade för Richard Persson, som tvingades frånvara på grund av tränarutbildning. Interimtränaren, som tränar BoIS P17-lag normalt sett, var väldigt imponerad av laget.

Stor eloge till tjejerna som spelar en bra välorganiserad anfallsfotboll och som genom en aggressiv press på felvända spelare vinner tillbaka bollen snabbt över hela planen. Extra plus till Sandra på innermittfältet som jobbar hårt och vinner väldigt mycket boll i försvarsspelet samtidigt som hon fördelar boll och styr anfallsspelet med god precision.  

Redan på torsdag är det dags för nästa omgång. Denna gång spelar damerna hemma på IP och gästas av seriesexan Askeröds IF. Avspark 19:00.