Ny omgång väntar i Superettan och denna gång reser Landskrona BoIS till anrika Domnarsvallen i Borlänge, där IK Brage hör hemma. Matchens spelas under lördagen med avsparkstid 15:00.

Efter den svidande förlusten senast, i derbyt hemma på IP mot HIF, har laget nu mobiliserat ordentligt. Ambitionen är att kunna använda nederlaget som tändvätska uppe i Dalarna.

Skadelistan är densamma som tidigare och i matchen mot Helsingborg drog både Robin Hofsö och Viktor Ekblom på sig sina tredje varningar för säsongen. De är således avstängda till helgen. Däremot återvänder Nicklas Nielsen efter sin skadeperiod och att ha den målglade anfallaren disponibel är så klart ett välkommet besked. Dessutom gör Camilj Jebara, som visat framfötterna i U21 de senaste matcherna, debut för BoIS i tävlingsmatch. Stort lycka till.

Billy Magnusson fick sin tredje varning i slutet av HIF-matchen och även han är därmed avstängd. Han tvingas således se matchen från Domnarsvallens träläktare.

IK Brage är placerade i tabellens bottenskikt. Resultaten har inte riktigt gått lagets väg och i många av de senaste omgångarna har IKB hamnat i tidigt underläge. Ofta har de dock lyckats forcera in en kvittering så moralen verkar det inte var något fel på.

I den senaste matchen förlorade dock laget i den tuffa bortamatchen mot AFC Eskilstuna. Matchen slutade 2-1 till AFC och Brages mål gjordes av kultspelaren Robbin Sellin.

Framåt handlar annars det mesta om Leonard Pllana. Anfallaren har samlat ihop åtta målnoteringar hittills och är med dessa siffror överlägsen ledare av Brages interna skytteliga. En spelare som måste hållas under uppsikt.

Landskrona BoIS reser upp till Borlänge redan under fredagen för att komma så väl förberedda som möjligt. Poängmässigt har det gått lite tyngre de senaste matcherna men prestationen i derbyt var ett rejält kliv framåt jämfört med matchen mot Värnamo. Många delar i spelet som är väl värda att bygga vidare på.

Max Mölder, som alltså är tillförordnad huvudtränare under matchen, tar artikeln i mål.

Om träningsveckan som passerat

Träningsveckan har flutit på bra där vi efter utvärderingen av HIF-matchen har haft ett fint go och intensitet genom veckan. 

Status på truppen

Status är att Ekblom och Hofsö är avstängda. Fortsatt skadekonvalecens på Linus Olsson, Pärsson, Heier, Sumar och Jonathan Asp. Däremot glädjande att Nielsen är tillbaka i truppen. 

Om motståndet

Brage är ett bra lag som de senaste åren till och med haft chansen att gå upp till Allsvenskan via kval. Definitivt ett lag som inte borde ligga i de nedre regionerna. Så, som vanligt måste vi upp på en hög nivå i vår prestation för att få med oss något hem från Borlänge. 

Att leda laget som interim huvudtränare

Den enda skillnaden är att jag står istället för sitter på matchen. I övrigt gäller samma förberedelser som vanligt. 

Att gå in nästa skede av Superettan (höstmatcher)

Hösten ser jag fram mot med en otrolig tillförsikt och entusiasm. Grabbarna har satt oss i ett fint läge och det ska bli riktigt kul att se hur långt de kan ta oss. Alla killar är grymma och jag hoppas verkligen att de inser vad de gjort och fullständigt älskar läget de satt oss i. 

Stötta gärna Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i dragningen av ett gymkort på STC, som gäller året ut, samt startkit och väska. Finfina prylar med andra ord.

Du har väl dessutom säkrat din ståplats på IP under resten av höstens hemmamatcher genom ”Höstkortet”? Stå upp för BoIS och gör det till ett förmånligt pris. För endast 600 kronor är din plats säkrad för resten av säsongen. Denna investering säkrar du HÄR

TRUPPEN

Svante Hildeman, Amr Kaddoura, Hampus Ferhm, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Passi Prudence, Måns Ekvall, Filip Olsson, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Nicklas Nielsen, Oscar Petersson, Kevin Jensen, Jacob Blixt, Camil Jebara