Landskrona BoIS tog sin fjärde raka seger i serien hemma på IP mot Askeröd. Randigt vann med övertygande 4-0 och fortsätter därmed på sin finfina bana efter sommaruppehållet.

Kvällens målskyttar blev Emma Brkic, Embla Joakimsdotter Stoltz, Michaela Civic samt Ida Nielsen. Fyra olika målskyttar och sådant är alltid positivt.

BoIS var klart bättre matchen igenom och fick tidigt fatt i handlingen. Laget styrde spelet medan Askeröd valde en mer defensiv strategi. En matchbild vi börjat vänja oss vid. Gästerna kämpade frenetiskt i försvarsspelet och låg lågt, vilket innebar att randigt hade svårt med djupledslöpningarna.

Ändå skulle man få in två bollar innan halvtidsvilan. Inför matchen hade laget pratat om att spelvändningar var en nyckel och detta visade sig vara korrekt.

I andra växlade laget upp ytterligare och Askeröd gavs inte utrymme för offensiva försök. Istället var det endast försvarsspel som gällde och BoIS attackerade med fulla spjäll. Ytterligare två mål skulle produceras framåt men med tanke på bollinnehavet och de många målchanserna hade siffrorna kunnat bli ännu större.

Å andra sidan är det fantastiskt starkt att återigen kamma hem en trepoängare. Att dessutom fortsätta hålla nollan gör segern, om möjligt, ännu skönare. Det stabila försvarsspelet skänker verkligen trygghet.

För damernas del väntar bortamatch i nästa omgång. Laget reser till Laröds IP för att där möta Hittarps IK FF. Matchen spelas den 10 september med avsparkstid 19:00.