Serien tuffar taktfast vidare och denna gång väntar match hemma på Landskrona IP. Ett klassikermöte stundar då klassiska GAIS kommer till Skåne. Matchen spelas på lördag, avspark 15:00.

BoIS befinner sig i en svacka men är fortsatt högst involverade i toppstriden. Ett faktum vi njuter av och kan laget vända på förlustfria sviten har hösten fortsatt potential att bli riktigt rolig för alla med randiga sympatier.

För det grönsvarta laget ser läget dystrare ut. Efter en optimistisk inledning har resultaten inte gått i GAIS riktning och inför omgången står laget på 20 inspelade poäng. Därmed är man på fel sida kvalstrecket men med en match mindre spelad jämfört med närmaste rivaler.

”Makrillarna” har haft en spelfri helg och senaste omgången spelades den 29 augusti, borta mot Vasalund. I en målglad batalj vann gästerna med 4-3 och tog därmed en ytterst efterlängtad trepoängare.

Atlet- och idrottssällskapet har en trogen supporterkärna och det är klart att fansen hade hoppats på en bättre tabellplacering. Underlaget finns där men att få ihop komponenterna till en enhet är alltid en komplex övning. Att kravla sig förbi stadsrivalen Örgryte, som är tre poäng före med en match mer spelad, är ett bra steg till att börja med. Det viktigaste är dock att lämna bottenstriden så fort som möjligt.

Framåt är det Julius Lindberg som utmärkt sig allra mest. Tre mål har han fått ihop. Under sommarens transferfönster plockade laget in Filip Örnblom från Öster och nyförvärvet har redan tackat för förtroendet genom att noteras i målprotokollet. Inte fy skam med tanke på att Örnblom är mittback.  

Hur lagets skadelista är vi inte helt på det klara med men Boris Lumbana är åtminstone avstängd. Michael Kargbo, Joackim Åberg, Harun Ibrahim och Adnan Maric är alla skadade under en lite längre period och bör därmed inte vara med i truppen som reser till Landskrona.

Jonas Lindberg tvingades utgå skadad i matchen senast men hans status har vi ingen som helst koll på.

BoIS har ingen rolig period rent poängmässigt. De många avbräcken, i form av skador och avstängningar, har varit gissel och samtidigt har laget inte kommit upp i samma fina nivå som tidigare under säsongen.

Jämfört med senast återvänder Robin Hofsö och Viktor Ekblom men på minuskontot skeppar vi in den avstängde Filip Olsson, som blev utvisad uppe i Borlänge senast. Dessvärre tvingades Passi Prudence att kliva av torsdagsträningen och han är inte tillgänglig för spel på lördag. Även kring Hampus Ferhm finns det frågetecken.

Av de skadade spelarna närmar sig både Sumar Almadjed och Linus R Olsson comeback men kanske att helgens match är lite för tidig.

Ovan frånfällen innebär att Camil Jebara och Allen Smajic kommer att tas ut i truppen. Två råämnen som visat framfötterna i U21-matchern och därmed är väl värda sina platser i truppen.

För att ta del av Billys tankar inför matchen hänvisar vi till den trevliga intervjun med huvudtränaren, som hittas HÄR

Biljetterna till matchen börjar nu sina men än har vi några kvar. Säkra din givna plats på IP genom att klicka vidare HÄR

Vi fortsätter med digitala biljetter och i potten denna helg hittar vi två tygpåsar och två t-shirts. Swisha 25:- per digital biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen. Genom att köpa digitala biljetter stöttar du BoIS i vårt mål att nå #HelaLandskrona

Vi håller redan allsvensk klass i Hemmaklubben. För tillfället befinner vi oss på plats 14 av elitlagen. Vi önskar undvika kvalplatserna och hoppas så klart att vi kan flytta fram våra positioner ytterligare. Ju högre placering desto mer pengar till klubben. Har du inte angett Landskrona BoIS som din hemmaklubb på Unibet får du gärna göra det HÄR

18+ | stödlinjen.se | spelpaus.se | spelaansvarsfullt

TRUPPEN

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Hampus Ferhm, Måns Ekvall, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Allen Smajic, Robin Hofsö, Oscar Petersson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom, Jacob Blixt, Camil Jebara

Foto
  • Bildbyrån