I dag har Landskrona BoIS nåtts av beskedet att Ove Malmgren, klubbens äldsta och trognaste supporter, somnat in. Ove blev 101 år gammal och levde med Landskrona BoIS hela vägen till sista andetaget. Sista matchen på plats var i derbyt mot Helsingborgs IF.

Vi gläds åt att Ove fick se sitt randiga lag på plats även efter pandemin och är otroligt tacksamma över stödet, som sträckte sig över nio långa decennier. Ofattbara siffror.

Den första matchen på IP såg Ove redan 1934 och det har runnit oceaner av vatten genom Öresund sedan dess. Ett världskrig har exempelvis genomlidits, Berlinmuren har fallit, järnridån likaså, och vår blåfenade tonfisk har både försvunnit och kommit tillbaka till våra vatten.

På IP har Ove sett sitt BoIS prestera Sveriges kanske bästa fotboll, inte minst under det glada 70-talet. Han har firat klubbens seger i Svenska Cupen och varit en del av de magiska säsongerna i början på 2000-talet.

Han har också sett ett kämpande, stretande Landskrona BoIS som under stundom befunnit sig långt nere i gruvschakten. Dit inget ljus sipprar ner.

Oavsett har han varit på IP för att stötta sitt lag och engagemanget saknar verkligen motstycke. Det värmer därför det randiga hjärtat att Landskrona BoIS numera tillhör Superettan och att Ove fick uppleva en randig framgång även på ålderns vinter.

Vi kommer att fattas Ove på våra matcher, den saken är odiskutabel. Han växte ut till en trygg konstant och att inte ha honom fysiskt närvarande gör oss molokna.

Vi hoppas att våra pågar kan hedra hans minne genom att besegra GAIS till helgen. Även fast Ove inte närvarar håller han säkerligen ett vakande öga genom molntäcket.

Ove Malmgren. Tack för tiden du investerat i vårt Landskrona BoIS.

Foto
  • Håkan Karlsson