Efter några omgångar med skrala resultat lyckades Landskrona BoIS vända på trenden genom att besegra GAIS. Hemma på IP vann randigt med 2-1 efter mål av Johan Rapp och Jacob Blixt. Deras första mål både i Superettan och i BoIS-tröjan.

Segern gör att BoIS återigen har häng på toppen samt att laget närmar sig sin uttalade ambition inför säsongen: att spela elitfotboll 2022.

Matchen var jämn i sin framtoning men det var Landskrona som skapade klart mest och bäst. Vinsten var således helt i sin ordning även fast den satt förhållandevis hårt inne.

Den första fjärdedelen av matchen var krampaktig. BoIS inledde lovande men GAIS kom in i matchen och jämnade ut tillställningen. Inget av lagen kom till några riktigt heta målchanser under första 20. BoIS hade visade tendenser, utan att riktigt hota, och gästerna kom till något avslut utanför straffområdet som Svante Hildeman kunde avvärja utan större bekymmer.

I matchminut 24 skulle dock matchens första mål förverkligas. BoIS fick till sin första hörna för matchen. Filip Ottosson slog den mot främre stolpen, Robin Hofsö var först på bollen och skarvade den vidare till Johan Rapp, som sprungit loss vid den bortre stolpen. Ytterbacken rakade enkelt bollen i mål och gjorde därmed sitt första mål i den randiga tröjan.

Avslutningen av första halvlek var händelsefattig. GAIS bästa målchans var på frispark som Hildeman, trots läskig studs, kunde rädda. BoIS hade ett distansskott, genom Alexander Tkacz, men avslutet gick rätt på GAIS-målvakten.

Resultatet stod sig halvleken ut och det kändes överlag rätt kontrollerat.

BoIS skulle dock få en mardrömsinledning på akt två. Efter bara några minuter kom kvitteringen. En hemmaresning hamnade hos GAIS-spelaren Adam Egnell, som tog sin in i straffområdet och sedan gick på avslut. Skottet, en klassisk vrist, gick in via stolproten.

Målet följdes upp av en svag BoIS-period. Gästerna pressade högt och hemmalaget lyckades inte spela sig igenom. GAIS skapade inga heta målchanser men det kändes inte lika kontrollerat som tidigare.

Billy och Max valde därför att agera. Tränarna bytte in Viktor Ekblom och Jacob Blixt och dessa spelare fick verkligen fart på det randiga spelet igen.

Matchen bytte skepnad och istället var det nu BoIS som dikterade såväl tempo som innehåll. 20 minuter in i andra halvlek fick Viktor Ekblom ett gyllene tillfälle att ge hemmalaget ledningen.

Jacob Blixt bröt linjer och spelade ut bollen till Tkacz på vänstersidan. Ytterbacken slog ett perfekt inlägg som Ekblom mötte med pannan. Avslutet tog i stolpens insida och ut. Väldigt oturligt, anfallet förtjänade verkligen mer.

BoIS trummade nu på ordentligt och bara några minuter senare skulle utdelningen komma. Johan Rapp drev upp bollen på högerkanten och klackade sedan bollen till Blixt. Mittfältaren drev in i banan och gick sedan på skott en bra bit utanför straffområdet.

Avslutet mot bortre var hårt och fick dessutom en bra studs vilket helt ställde målvakten i GAIS-målet.

Under de sista 20 hade BoIS full kontroll. Jacob Blixt var nära att utöka ledningen, återigen via distansskott, men denna gången lyckades gästernas burväktare rädda bollen ut till en resultatlös hörna.

GAIS bästa målchans kom på hörna. Ett volleyskott strax innanför straffområdet men Hildeman var med på noterna.

Matchen slutade 2-1 och Landskrona gjorde en kollektiv utandning efter några omgångar utan poäng.

Segern innebär att BoIS tog sig förbi Norrby i tabellen och är nu fyra, en poäng efter Trelleborg på kvalplatsen.

Både Emil Jönsson och Svante Hildeman gjorde sina första minuter i Superettan. Bägge spelarna hanterade uppgiften på ett fint sätt.

På bänken återfanns både Camil Jebara och Allen Smajic för första gången. Det blev ingen speltid för de unga begåvningarna denna gång men att de redan nu är med och nosar känns betryggande inför framtiden.

Två segrar av två möjliga mot GAIS.

I nästa match väntar GIF Sundsvall på bortaplan. Årets längsta bortaresa och den ser vi fram emot med stor entusiasm.

Stort tack till alla som stöttade randigt under gårdagen, både på plats och från distans. Vi hoppas att engagemanget fortsätter säsongen ut. En tredjedel av säsongen återstår och BoIS vill fortsätta överraska med fansens stöd i ryggen.