Landskrona BoIS svarade för en imponerande insats i tisdagens U21-match mot Kalmar FF. Hemmalaget vann övertygande med 3-0 och passerade därmed just KFF i tabellen. Randigt innehar numera andraplatsen och greppet om en av slutspelsplatserna blir allt hårdare.

Jacob Blixt, Viktor Ekblom och Osama Khattab gjorde målen.

BoIS tryckte på från första stund och var det bättre laget matchen igenom. Innan halvtidsvilan tog vid hade hemmalaget gjort både 1- och 2-0. Bägge målen efter fint förarbete av Camil Jebara.

Vid det första målet serverade han Blixt, som sin vana trogen avslutade från distans. Skottet borrade sig ner vid den bortre stolproten.

Det andra målet kom till efter ett genombrott av Jebara på högerkanten. Därefter passning snett bakåt till Viktor Ekblom som i sin tur behärskat bredsidade bollen till höger om målvakten.

I början på andra utökade Landskrona BoIS ledningen genom inhoppande Osama Khattab. Hörna som Timothy Bylund nickade tillbaka mot främre stolpen. Där dök Khattab upp och stötte bollen vidare i mål.

Med knappa halvtimmen kvar att spela visades Amr Kaddoura ut efter en mycket märklig situation. En KFF-spelare frispelas men Kaddoura kommer ut perfekt, avvärjer friläget genom att slänga sig och få ett ben på bollen. Domaren valde då att döma straff då han menade att ”Kaddou” fällt motståndaren i samma situation. Efter att ha sett om incidenten kan vi konstatera att beslutet är felaktigt.

I det tumult som sedan uppstod ansåg domaren att Kaddou protesterade för vilt och gav honom två gula kort i samma situation. Därmed rött och utvisning.

Hampus Pauli ersatte och såg den efterföljande straffen gå i stolpen och vidare ut. Därefter höll han nollan och matchen slutade därmed 3-0 till Landskrona BoIS.    

Max Mölder var belåten med sina spelare

Bra prestation och vi hittade bra vägar fram med boll. Fattade bra beslut utefter deras presspel. Både första och andra så spelar de olika formationer men oavsett så har vi bra press i båda halvlekarna. KFF har egentligen inget ordnat spel förutom efter utvisningen, av mer förklarliga skäl.

Camil Jebara tar hela tiden nya kliv. Fortsätter att leverera poäng och har en väldigt intressant utvecklingskurva.

Om straffsituationen

Totalt felaktigt beslut och att dessutom få ett rött kort på det är så klart väldigt olyckligt.

Om provspelande Zackharias Faour

Så klart speciellt att komma in i en ny miljö men han gjorde det klart godkänt utifrån förutsättningarna.

U21-serien rullar vidare och i nästa omgång reser BoIS till Finnvedsvallen i Småland. Där väntar i vanlig ordning IFK Värnamo. Matchen spelas tisdagen den 21/9, avspark 17:00.