Två tredjedelar av serien har nu avverkats och kvar återstår tio gastkramande omgångar. Inför avslutningen befinner sig BoIS på fjärdeplats, två ynka poäng upp till allsvensk direktplats.

En helt sagolik bedrift av nykomlingen med Landskrona i ryggen. Dessutom ser skadeläget ljusare ut än på länge och att spelare kommer tillbaka ger hela gruppen rejält med skjuts inför kommande matcher.

Till helgen spelar BoIS match i Medelpad mot GIF Sundsvall. Norrland och seriens längsta bortamatch står på agendan. En riktigt häftig utmaning som ska bli rolig att hugga tänderna i och redan under tidig fredag gick bussen norröver.

Matchen på NP3 Arena startar 17:00 på lördag.

Sundsvall åkte på en propp hemma i Landskrona. BoIS vann rättvist med 2-0 efter två mål av Kevin Jensen. Därefter har det lossnat för ”Giffarna” som succesivt klättrat i tabellen. För tillfället innehar laget sjätteplatsen tre poäng efter BoIS, men dock med en match mindre spelad.

Senast knep Sundsvall samtliga tre poäng i bortamötet mot Vasalund. Det såg länge ut att sluta 1–1 men i matchens absoluta slutskede klev fixstjärnan Linus Hallenius fram och säkerställde att gästerna kunde roffa åt sig segern.

I glädjescenerna som utbröt därefter fick samme Hallenius syna det gula kortet vilket innebär att anfallaren är avstängd till helgen. Just Hallenius har haft en fin formkurva och utsågs exempelvis till augusti månads spelare.

Ansvaret faller därmed på Pontus Engblom, som gjort sju mål framåt under säsongen, och detta är en roll han är van vid att iklä sig.

En annan spelare som självfallet måste nämnas är Landskroniten, tillika BoIS-pågen, Erik Andersson. Alltid kul med kära återseenden även fast det nu var ett gäng år sedan som Andersson tillhörde klubben, men ränderna går som bekant aldrig ur.

I BoIS-lägret ljusnar skadeläget. Sumar Almadjed och Linus R Olsson är båda tillbaka från sina skador. Två efterlängtade besked. Även Hampus Ferhm är tillbaka efter en lättare skada och hans närvaro är väldigt välkommen.

Nya på minuskontot är Jacob Blixt, avstängd, samt Viktor Ekblom som skadades sig i U21-matchen senast. Även Filip Olsson vilar sina ljumskar över helgen. Sedan tidigare är nedan skara spelare ej tillgängliga för spel.

Jonathan Asp, Passi Prudence, Melker Heier, Nicklas Nielsen och Erik Pärsson.

Billy Magnusson, sittandes i bussen upp mot Sundsvall, tar artikeln i mål.

Om träningsveckan

Vi har haft en klassisk vecka med träning måndag kombinerat med genomgång av GAIS. I tisdags gjorde vi en bra prestation i U21 samtidigt som övriga tränare. Därefter växlade vi om med fokus på förberedelse inför Sundsvall. Träning igår och nu sitter vi i bussen på väg mot Söderhamn. Där stannar vi, kör ett lättare träningspass och sover sedan över. Imorgon tar vi det lugnt på förmiddagen och strax efter lunch har vi en lättare bussfärd till Sundsvall.

Motståndet

Sundsvall är ett bra lag med ambitioner. De tippade själva att de skulle vinna serien inför säsongen och är också med i toppen. Förfogar över några riktigt bra fotbollsspelare matchen hemma på IP var en av säsongens tuffaste som vi lyckades vinna efter en stark prestation. De är inte sämre på sin hemmaplan så vi måste få till en bra insats för att ha en chans.

Vikten av att vinna senast

Ur aspekten att vi kom från en lite tyngre period poängmässigt så var det väldigt viktigt. Att lyckas vinna mot GAIS med så många spelare borta är det få lag som mäktar med. Ingen klockren prestation men delar av den är väldigt bra. Framför allt att komma tillbaka efter den dålig starten i andra halvlek. Med tanke på våra förutsättningar var segern otroligt stärkande för moralen. Bra för både känslan och tabellen.

Att ha Linus och Sumar tillbaka från sina skador

Bara att konstatera att båda spelarna betyder mycket. Linus fick en taskig försäsong men startade några matcher i våras och gjorde då tre mål. Vi får tillbaka den av våra ”ytterforwards” som är den tydligaste målskytten. Jag är väldigt nöjd med övriga på den positionen också men Linus är mer en renodlad forward som bidrar med lite mer tyngd

I Sumars fall så har alla pejl på hans prestationer innan skadan så vi är väldigt glada över att ha honom med oss igen.  

Känslan över att vara i toppstrid med tio omgångar kvar att spela

Fantastiskt. Att gå in i en serie med kravbild att tillhöra tabellens nedre skikt gör det oerhört inspirerande. Hade förväntningarna varit annorlunda, att vi borde tillhöra toppen, så hade känslan kanske varit en annan.

Vi förtjänar att tillhöra toppen och att verkligen ge det en chans, so nykomling med begränsade resurser, ska bli väldigt kul.

Det är också ett bevis på den ständiga utveckling som både spelarna och laget gör utifrån arbetssättet. De är väl värda framgångarna.

Vi fortsätter med digitala biljetter och i potten denna gång hittas två sweatshirts och två tygpåsar. Swisha 25:- digital biljett till 123 2200 152 så är du med i utlottningen. TACK!

Truppen mot GIF Sundsvall

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Robin Hofsö, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Camil Jebara