Efter fem raka segrar för våra damer tvingades laget ner på jorden under fredagskvällen. I det heta mötet mot IF Lödde, hemma på IP, skulle gästerna vinna en jämn drabbning med uddamålet. Matchen slutade 2-1 till bortalaget.

Förlusten innebär att BoIS nu får svårt att komma i kapp just Lödde på andraplatsen. Fem poäng upp och en match mer spelad talar sitt tydliga språk och det ska till ett smärre mirakel om våra töser, som självfallet inte ger upp, ska hinna förbi innan säsongen når sitt slut.

Det syntes tydligt på matchbilden att det var två topplag som ställdes mot varandra. Tempot var högt och spelet i stort rätt fysiskt. Lödde klarade förutsättningarna bäst inledningsvis och tog också ledningen genom ett olyckligt självmål.

Därefter tuggade hemmalaget sig in i matchen men det skulle dröja till minut 50 innan kvitteringen skulle komma. Michaela Civic var sist på bollen.

Matchen stod och vägde efter kvitteringen, båda lagen hade kunnat gå vinnande ur bataljen. Tyvärr så var det Lödde som skulle dra det längsta strået och därmed fick damernas magiska segersvit ett abrupt slut.

Surt och svidande men BoIS har verkligen gjort en fantastisk resa den här säsongen och ska verkligen vara stolta över utvecklingen. Än återstår ett gäng matcher och så länge vi har chans att nå kvalplatsen kommer vi gå för det.

Härnäst väntar ny hemmamatch, nästa fredag, och då gästas vi av Marieholm.

Våra tankar går också till Emma Brkic som tvingades utgå skadad under gårdagskvällen. Nyförvärvet från i somras åkte till sjukhuset och där fick vi beskedet att hon fått en fraktur på ankeln. Väldigt tråkiga nyheter och vi önskar henne en snabb rehabilitering.