Landskrona BoIS lyckades dessvärre inte plocka med sig poäng från gårdagens bortamatch mot GIF Sundsvall. Hemmalaget vann med 1-0 i en jämn match som det aldrig slog några riktiga gnistor om.

I den första halvleken turades lagen om beträffande bollinnehavet. Varken BoIS eller Sundvall lyckades dock omvandla sina momentum till särskilt farliga målchanser. För randigt lyckades laget emellanåt bryta linjer, genom raka passningar genom deras lagdelar, men ofta stannade anfallen vid den avgörande passningen.

Allra närmast var Oscar Petersson som avslutade strax utanför straffområdet. Skottet smet dock om fel sida stolpen. Otur.

Sundsvall hade också något avslut, från dålig vinkel, som Svante Hildeman gjorde en fin benparad på.

I andra halvlek skulle Sundsvall ta ledningen ganska så tidigt in. Kevin Jensen brottades ner strax utanför straffområdet, en förseelse som mycket väl kunnat sluta med randig frispark, och på den efterföljande omställningen skulle hemmalaget ta ledningen genom Erik Andersson. Svante Hildeman fick en hand på bollen men orkade inte förhindra den från att passera mållinjen.

Därefter var det BoIS för hela slanten. Laget hade stort bollinnehav och försökte manövrera ett lågt stående Sundsvall. Det skulle dock dröja till matchminut 90 innan den riktigt heta målchansen uppstod.

Emil Jönsson slog ett perfekt inlägg mot främre stolpen som comebackande Linus R Olsson mötte på volley. Avslutet gick tyvärr precis ovanför ribban. Typiskt.

Matchen slutade 1-0 till GIF Sundsvall. Otroligt bittert, som alltid när matcherna slutar utan utdelning.

Däremot finns det mycket positivt att ta med sig från matchen. Som att Sumar Almadjed och Linus R Olsson är tillbaka, att Emil Jönsson verkligen vuxit in i rollen på mitten samt att Sundsvall skapade väldigt få målchanser.

Dessutom gjorde Camil Jebara sin debut i Superettan. Ynglingen kom in som ytterback och visade omgående att han har kvaliteter som BoIS kommer må bra av i framtiden.

Komponenter vi bygger vidare på i nästa omgång. Då är vi tillbaka på Landskrona IP och gästas av Norrby IF. Matchen spelas på lördag med avspark 15:00.

Vi hoppas på mangrann uppslutning och att Landskrona nu sluter upp de sista matcherna på säsongen. Biljett inhandlas HÄR

TACK!

Foto
  • Bildbyrån