Landskrona BoIS fortsätter att plocka trepoängare hemma på IP. Under lördagen kom den nionde segern himmavid, mot Norrby IF, och därmed fortsätter randigt att vara djupt involverade i striden om de allsvenska platserna. Matchen slutade 1-0 efter mål av Robin Hofsö.

Det märks att hösten nu gjort sig tillkänna. Matcherna består av betydligt mer kamp än tidigare och det blir allt svårare att bedriva skönspel.

Både BoIS och Norrby gjorde dock ett fullgott försök. Den första halvleken var en jämn historia där Norrby tillät hemmalaget äga bollen för att sedan växla om så fort tillfälle gavs. Helt planenligt var det Dijan Vukojevic som skapade mest oreda men BoIS-försvaret hade bra koll på den hotande anfallaren.

Det var också seriens skyttekung som skulle få matchens första läge. Snabb omställning och inlägg längs marken men Vukojevic hamnade ur vinkel och avslutet gick därmed utanför.

Hemmalaget skapade den första halvlekens klart bästa målchans. Linus R Olsson, som gjorde sin första match från start efter comebacken, hoppade högst på en hörna och styrde bollen med pannan klockrent i ribban. Väldigt nära.

Strax innan halvtidsvilan skulle Norrby komma till ett farligt läge men Svante Hildeman i mål kom ut snabbt och avstyrde därmed försöket.

Mållöst i paus.

Den andra akten han knappt börja innan Norrby skulle skapa sin bästa målchans på matchen. Vukojevic, vem annars, forcerade fram och avslutade från distans. Bollen touchade Viktor Wihlstrand, fick därmed en otäck bollbana men träffade lyckligtvis ribban och sedan ut.

Med dryga halvtimmen kvar att spela kom så det matchavgörande målet. Filip Ottosson snappade upp en boll på mittplan och slog en djupledsboll mot Robin Hofsö. Mittbacken i Norrby missbedömde passningen och ”Hoffa” friställdes. Han var sedan iskall i avslutet som han placerade mellan benen på Norrbys framrusande målvakt.

Efter målet stängde hemmalaget matchen fullständigt. Norrby försökte få till en avslutande forcering men samtliga försök avstyrdes av det solida BoIS-försvaret.

Matchen slutade 1-0 till Landskrona BoIS. Oerhört förlösande så klart och laget tog i och med segern ett rejält kliv mot säsongens huvudmål: att spela elitfotboll 2022.

Dessutom är vi alltså fortfarande indragna i toppstriden. Alldeles underbart för att tala i klartext och vi ska så klart ge järnet under de åtta omgångar som återstår.

Redan på onsdag är det dags igen. Denna gång reser vi till Falkenberg för match mot FFF. En supertuff match, som alla i den här serien, och om den går det att läsa under början på nästa vecka.

Stort tack till alla som stöttade BoIS, inte minst ni som tog er till Landskrona IP. Att få ge tillbaka med trepoängare är vi så klart väldigt nöjda med.

Också stort tack till Teamab och Ohlssons som var helgens matchsponsorer.