Landskrona BoIS fortsätter att planera för framtida A-upplagor. Vi är därför väldigt glada över att ha nått en överenskommelse med ungdomsspelarna Allen Smajic och William Ondrejka. De spännande talangerna har genomgående svarat för goda insatser i akademin och tar nu nästa steg i utvecklingen. För båda spelarna gäller det nya avtalet över 2024.  

Både William och Allen inledde året i P17-laget men har därefter avancerat till både P19 och har också visat framfötterna i U21-matcherna. Där har spelarna uppvisat egenskaper som gör dem intressanta för en seniorkontext.

Akademichef Tobias Celedon ser en ljus framtid i de unga begåvningarna

Väldigt roligt att vi ger ytterligare två unga spelare chansen i ett seniorsammanhang. BoIS tror väldigt mycket på bägge killarna, vi hoppas att de tar chansen i seniorernas miljö och att de får spela i den randiga tröjan på Landskrona IP:s A-plan inom kort.

Under hösten kommer vi att ha individuella periodiseringsplaner för våra unga spelare som samordnas av Amir Jakirlic. Det innebär konkret att killarna vecka för vecka får veta vilken tränings- och matchmiljö de tillhör, som kan vara allt från A till P17 beroende på individ.  

Även Max Mölder, som haft spelarna i U21 under säsongen, ser fram emot att fortsätta arbeta med William och Allen.

Två spännande spelare med framtiden för sig. Redan i år har 58% av startspelarna någon gång tillhört akademin och därför är det fantastiskt kul att kunna kontraktera ytterligare spelare från de egna leden.

William är en följsam mittback med bra blick för spelet. Svår att ta sig förbi och duktig på att läsa av situationer.

Allen är en intelligent spelare som är taktiskt väldigt mogen. Kan han göra allting lite snabbare så är han näst intill komplett. Ett moment han kommer lära sig snabbt i A-lagets miljö.

Vi ser mycket fram emot att fortsätta jobba med William och Allen önskar honom stort lycka till framöver.