Matcherna duggar tätt för tillfället och redan på onsdag kväll är det dags för ny Superettan-omgång. Denna gång reser BoIS till Falcon Alkohofri Arena för match mot Falkenberg FF.

Efter lördagens hemmaseger mot Norrby IF är våra herrar högst inblandade i toppstriden. Upp till allsvensk direktplats är det nu två ynka poäng. Ett faktum vi självfallet gläds åt och alla inblandade, från spelare/ledare till klubben i stort, satsar nu allt och lite till i de resterande åtta omgångarna.

En inställning som kommer att behövas med start redan mot Falkenberg. FFF, som trillade ur Allsvenskan inför säsongen, har inte infriat förväntningarna. Inför matchen innehar det kanariegula laget tabellens jumboplats. En missräkning så klart men även tabellens nedre skikt är ett getingbo och hallänningarna har fortfarande alla möjligheter i världen att säkra kontraktet.

Senast, på Gamla Ullevi i Göteborg, delade laget på poängen med GAIS i en mållös historia. Matchen saknade sannerligen inte dramatik och båda lagen hade chanser som mycket väl kunnat resultera i mål.

Falkenberg har haft stora bekymmer med försvarsspelet denna säsong och är det lag som släppt in flest mål. Att hålla nollan var således säkerligen välkommen.

Inför BoIS-matchen är anfallarna Kwame Kisito och Nsima Peter avstängda. Den förstnämnde har varit mest lyckosam framåt för FFF denna säsong med sex målnoteringar.

Att Falkenberg är indragna i slaget om fortsatt existens är alltid förenat med ågren. Inte minst när ambitionerna var betydligt mer högflygande och att hantera en bottenstrid är alltid en mental påfrestning. Huruvida detta kommer synas i morgon kväll återstår att se.

Hösten har verkligen blåst in över våra nejder och med den närvarande blir omständigheterna också annorlunda. Lite mer kamp och lite mindre skönspel, i alla fall vid de tillfällen då vädrets makter fått konsekvenser på planernas beskaffenhet. BoIS är ett notoriskt starkt höstlag och den vetskapen skänker så klart trygghet. Dessutom älskar vi vår situation och killarna ska bara fortsätta ösa på med samma frenesi och glädje.

Vi har fortsatt en hel del frånfällen men den breda truppen har steppat upp och antagit utmaningen. Att samtliga spelare uppvisar sådan attityd bådar gott och vi hoppas att laget kan bygga vidare på segern, och insatsen, mot Norrby.

BoIS tvingas undvara Kevin Jensen som ådrog sig sitt tredje gula mot Norrby och är därmed avstängd på onsdag. Sedan tidigare är Melker Heier, Sumar Almadjed, Viktor Ekblom, Passi Prudence, Erik Pärsson och Filip Olsson frånvarande på grund av skada.

Övriga är redo för spel. Det innebär exempelvis att Nicklas Nielsen är tillbaka efter sin skadefrånvaro. Ett välkommet besked.

Detta är också den första matchen utan restriktioner och Falkenberg väljer att erbjuda fri entré till samtliga åskådare. Vi hoppas självfallet att många randiga supportrar bestämmer sig för att bidra med stöd och engagemang.

Avspark 19:00 på onsdag kväll och matchen sänds på Discovery+ för den som inte har möjlighet att ta sig till Falkenberg.

Vi fortsätter med digitala biljetter enligt kampanjen #helalandskrona. Swisha 25:- per digital biljett 123 2200 152 så är du med i utlottningen av fina priser. . Denna gång lottar vi ut tre matchbiljettspaket

Allt stöd är väldigt uppskattat.

Truppen

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Andreas Murbeck, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Hampus Ferhm, Jacob Blixt, Jonathan Asp, Camil Jebara.

Foto
  • Bildbyrån