Våra herrar gick förlorande ur gårdagens match mot Falkenbergs FF. Nederlaget innebär att BoIS missade möjligheten att ta sig upp på allsvensk plats men samtidigt gick resultaten i toppen delvis vår väg och laget är därmed fortfarande högst inblandade med bara sju omgångar kvar.

Förutsättningarna på Falcon Alkoholfri Arena var väldigt påverkade av de yttre omständigheterna. Hällregnet som pågick kombinerat med starka vindar gjorde det svårt för båda lagen att få till ett ordentligt spel. Speciellt i slutet på matchen då stora delar av gräsmattan var ospelbar.

BoIS inledde annars kontrollerat. Under de första 20 minuterna hade laget bra pejl på läget och kom också loss med hyfsat jämna mellanrum. Mitt i en stark randig period kom dock matchens första kallsup. Gästerna hade förlagt spelet på Falkenbergs planhalva men ett bolltapp på mittplan föranledde en snabb omställning för FFF. På denna gjorde laget också mål och detta påverkade matchbilden ordentligt.

Landskrona kom nämligen ur gängorna en aning samtidigt som hemmalaget växte av det förlösande målet. Under en period därefter var det nära att osa katt både en och två gånger. Randigt lyckades dock avstyra försöken och under den första halvlekens avslutning jämnades spelet också ut.

BoIS var nära att kvittera vid ett par tillfällen, bland annat genom Viktor Wihlstrand som höll sig kvar i straffområdet efter en hörna. Hans nick mot bortre rensades dock undan i sista stund till en resultatlös hörna.

Även Falkenberg hade möjligheter att spä på sin ledning. Bland annat efter en nick i ribban.

Resultatet stod sig halvleken ut och vi var många som hoppades på att randigt, med vinden i ryggen, skulle komma ut i den avslutande akten med energi och glöd. Dessvärre fick laget en mardrömslik start på andra halvlek. Ny omställning som Falkenberg utnyttjade och bara minuter in stod det 2-0. Oerhört bittert.

BoIS såg då ut som ett slaget lag men spelarna ville annorlunda. Bara några minuter efter FFF-målet kom nämligen reduceringen. Filip Ottosson slog ett längre inlägg som Linus R Olsson mötte med foten. Avslutet gick upp i främre krysset och gav BoIS en ny biljett in i matchen.

Strax därefter vaskade Landskrona fram ett gäng halvchanser men avsluten eller inläggen saknade den rätta skärpan för att hota riktigt ordentligt.

Regnet tilltog och planens prestanda blev bara sämre och sämre. I slutet blev det väldigt mycket duellspel och höga bollar. BoIS fick in ett par inlägg som kunde ha resulterat i mål men den rätta timingen infann sig dessvärre inte.

Matchen slutade också 2-1 till Falkenberg som tog en viktig seger i bottenstriden.

För Landskrona BoIS handlar det om att skaka av sig besvikelsen och sedan lägga krutet på kommande omgång. Då väntar nämligen nytt Skånederby, denna gång mot Trelleborg på Vångavallen. Matchen spelas på tisdag nästa vecka, avspark 19:00. Bara tre poäng upp till allsvensk plats och vi fortsätter jakten.

Avslutningsvis vill vi tacka alla tillresta BoIS:are som skapade så stark inramning på Falcon Alkoholfri Arena. Hoppas ni hänger med även till Trelleborg. Vi är fortfarande med och slåss om de mest ädla placeringarna och detta önskar laget göra tillsammans med supportrarna.

Foto
  • Bildbyrån